Politie Zuid-Holland-Zuid

Nog twee verdachten aangehouden in onderzoek naar mishandeling en bedreiging

Gorinchem, 08-11-2010

De politie heeft twee nieuwe aanhoudingen verricht in het onderzoek naar mishandeling en bedreiging die plaatsvonden op donderdagmiddag 4 november op het Orakellaantje. Vanmorgen werd een 16-jarige jongen uit Gorinchem aangehouden, zaterdagmiddag 6 november werd een 15-jarig meisje uit Herwijnen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de zaak.
Op donderdagmiddag 4 november omstreeks 14.15 uur bedreigden twee jongens op het Orakellaantje een 17-jarige jongen uit Culemborg met een nepvuurwapen om zo zijn tas afhandig te maken. Toen de jongen dit weigerde sloegen zij hem waardoor hij gewond raakte aan zijn hoofd, hand en pols. De zeer geschrokken jongen kon, nog in het bezit van zijn tas, wegrennen naar het station waar hij de politie belde en naar de eerste hulp van het ziekenhuis werd gebracht.
Een half uur later hielden agenten op basis van het signalement uit de getuigenverklaringen een 15-jarige jongen uit Gorinchem op de Dokter Zwaanstraat aan. Deze jongen bleek in zijn kleding onderdelen van het nepwapen bij zich te hebben die vermoedelijk afkomstig zijn van het bij de bedreiging gebruikte wapen. Een andere 15-jarige jongen uit Gorinchem werd afgelopen vrijdagmorgen 5 november aangehouden. Beiden zitten nog vast.