Gemeente Berkelland

km/uur-gebied uitbreiden naar oost-Neede

B&W willen 30 km/uur-gebied uitbreiden naar oost-Neede

Burgemeester en wethouders zijn van plan om de 30 km/uur zone in Neede uit te breiden. In de kern Neede is het oostelijke deel nog geen 30 km/uur zone. Op dit moment wordt er druk gewerkt in verschillende straten. De Meijersweg en omgeving krijgt nieuwe riolering en de straat wordt heringericht. Datzelfde geldt voor "Wheemergaarden-noord", de woonwijk tussen het industrieterrein en de Haaksbergseweg. Daarnaast is de Weemerhof (gelegen tussen de Parallelweg en de Moeshof) opgeleverd door de projectontwikkelaar. In al deze gebieden kan nu 30 km/uur worden ingesteld.

publicatie 30km zones neede Het gaat om de volgende straten:
* Meijersweg

* Prins Bernhardstraat

* Rozenkamp, vanaf Haaksbergseweg tot Koeweidendijk
* Julianastraat

* Prinses Marijkestraat

* Koeweidendijk, vanaf Rozenkamp tot H. Dunantweg
* Meijersveldweg

* Margrietstraat

* Magnoliastraat

* Jasmijnstraat

* Azaleastraat

* Bremstraat

* Industrieweg, vanaf de Wheemergaarden tot Magnoliastraat
* Weemerhof

Verbod vrachtverkeer

Daarnaast zal in de Jasmijnstraat en de Magnoliastraat (vanaf de Haaksbergseweg tot huisnummer 29) een verbod voor vrachtverkeer worden ingesteld.

Inzien

Het ontwerp-verkeersbesluit ligt met ingang van 10 november 2010 gedurende zes weken ter inzage in de Gemeentewinkel, Marktstraat 1 te Borculo. Binnen deze termijn kan iedereen schriftelijk zienswijzen tegen dit voornemen kenbaar maken bij burgemeester en wethouders van Berkelland, Postbus 200, 7270 HA te Borculo. Ook mondeling kunnen zienswijzen naar voren worden gebracht. U kunt daarover contact opnemen met de heer J. Heinneman, telefoon 0545-250273.