Gemeente Barneveld


Gemeente Barneveld geeft succesvolle alcoholmatigingscampagne door aan gemeente Ede

banner

De gemeente Barneveld voerde al een succesvolle alcoholmatigingscampagne `Genoeg is genoeg' in Kootwijkerbroek, Stroe en Voorthuizen. Nu heeft de gemeente Barneveld uit hoofde van wethouder Troost het stokje voor deze alcoholmatigingscampagne doorgegeven aan Bennekom. Hij deed dit door een kist met het eerste promotiemateriaal te overhandigen aan mevrouw Hullegie, wethouder volksgezondheid van de gemeente Ede.

FrisValley

Te jong, te vaak en te veel alcohol gebruiken zorgt voor ernstige gezondheidsschade. Om iedereen hiervan te doordringen, trekt FrisValley als een karavaan door de Vallei. In het initiatief FrisValley werkt de gemeente Barneveld samen met andere gemeenten om alcoholmisbruik te voorkomen. Ede, Barneveld, Nijkerk, Wageningen, Scherpenzeel, Renswoude en Woudenberg zijn de gemeenten die samen FrisValley vormen. Deze zeven gemeenten hebben de krachten gebundeld om schadelijk alcoholgebruik onder jongeren aan te pakken en terug te dringen. De doelstellingen van FrisValley zijn: vermindering van overmatig en schadelijk drankgebruik onder de 24 jaar en voorkomen dat jongeren al vér voor hun 16e beginnen met drinken. Meer informatie leest u op www.frisvalley.nl

G1 16, G1 alcohol

Waarom is overmatig drinken zo schadelijk voor jongeren? Onderzoek heeft aangetoond dat alcoholgebruik bij jongeren een duidelijk negatief effect heeft op leren, geheugen, plannen en zelfcontrole. Ook heeft alcoholgebruik een negatieve invloed op de spier- en botgroei die juist in die leeftijdsperiode zo belangrijk is. Daarnaast is het zo dat hoe jonger kinderen beginnen met drinken, hoe meer kans er bestaat op verslaving op oudere leeftijd. Genoeg reden om te zeggen: G1 16, G1 alcohol!

Raadhuisplein 2, Barneveld, tel: 14 0342 (netnummer niet nodig), fax: (0342) 495 376, e-mail: info@barneveld.nl