Gemeente Best

Sloop woningen Molenstraat

08-11-2010

Zaterdag 6 november 2010 hebben wethouders Paul Gondrie (Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ontwikkeling, Milieu), en Theo Reijnders (Wmo, Sociale zaken, Welzijn) de gevel van een
woning aan de Molenstraat gesloopt. De sloophandeling was het begin van de daadwerkelijke herontwikkeling van de Molenstraat. De wethouders werden geassisteerd door Morchy Weiss. Hij is één van de toekomstige bewoners van de appartementen die op de plek van de woningen worden gebouwd.

Nieuwe Molenstraat
Op de plaats van de twee-onder-een-kap-woningen met de nummers 30 tot en met 44 staan, zullen door Domein veertien appartementen gebouwd worden voor de Stichting Molenhuis. In deze woningen gaan mensen met een beperking begeleid wonen. De toekomstige bewoners en hun families waren aanwezig bij het startsein van de sloop.
De zuidzijde van de Molenstraat (grenzend aan de wijk De Leeuwerik) wordt gevuld met woningen met een tuin. Aan de noordzijde van de Molenstraat zullen appartementen worden gebouwd in bouwblokken van 3 lagen met een kap. Enkele accenten in de vorm van maximaal een extra bouwlaag zijn aan deze zijde toegestaan.
Om de ontwikkeling in de Molenstraat mogelijk te maken worden in totaal 24 twee-onder-een-kap-woningen gesloopt. Behalve de nummers 30 tot en met 44 worden ook de nummers 25 en 27 en de opstal van een voormalige papegaaienkwekerij in week 45 gesloopt.

Planning
Nu het bestemmingsplan door de gemeenteraad is vastgesteld, kan na afloop van de wettelijke
beroepstermijn begonnen worden met de bouw van de appartementen. Dat is naar schatting in het 2e kwartaal van 2011. In de tussenliggende periode zal een archeologisch onderzoek plaatsvinden.

Morchy Weiss verricht de eerste sloophandeling

De wethouders kijken toe

Foto's: Foto Aartsen

---