Politie Midden- en West Brabant
Politieberichten district Breda

Breda, 08-11-2010

Dader maakt misbruik van overlijden echtgenoot slachtoffer

Politie onderzoekt brutale straatroofpoging

BREDA: Een 75-jarige vrouw uit Breda, waarvan onlangs de echtgenoot is overleden, is vanmorgen het slachtoffer geworden van een brutale gewapende straatrover die haar rond 07.00 uur naar het crematorium aan de Tuinzigtlaan had gelokt. De dader stapte bij haar in haar auto en bedreigde haar met een vuurwapen. Het slachtoffer wist uit haar auto te vluchten en alarm te slaan. De straatrover heeft niets buit gemaakt.

De echtgenote van het slachtoffer is onlangs overleden. Zij kreeg vanmorgen vroeg een telefoontje op haar huisadres waarmee ze naar het uitvaartcentrum werd gelokt. Op de parkeerplaats werd de vrouw opgewacht door een straatrover. Hij stapte bij haar achterin haar auto en bedreigde haar met een vuurwapen. Hij eiste dat ze ging rijden. Het slachtoffer reed een klein stukje met haar auto, waarna ze abrupt remde. Ze slaagde er vervolgens in uit haar auto te vluchten en bij het uitvaartcentrum een medewerker te alarmeren. De dader ging er intussen vandoor. Zijn vluchtroute is onbekend.

De politie, die de zaak hoog opneemt, is inmiddels begonnen met een uitgebreid buurtonderzoek. Verder is de auto van het slachtoffer veilig gesteld. Er wordt hieraan een sporenonderzoek verricht.

Ook wordt nog een uitgebreide aangifte van het slachtoffer opgenomen. Er is een voorlopig signalement van de dader. Het zou gaan om een blanke man, circa 30 jaar oud met een normaal postuur en donkerblond krullend haar. De politie is er zeker van dat vanuit de daar gevestigde uitvaartonderneming vanmorgen niet gebeld is naar het slachtoffer.

De politie roept eventuele getuigen, die vanmorgen tussen 06.30 en 07.15 uur verdachte personen en of voertuigen hebben gezien in de omgeving van het crematorium om contact op te nemen via 0900-8844. Hiermee waarschuwt de politie ook potentiële slachtoffers, dat er kennelijk criminelen zijn die begrafenisadvertenties aangrijpen voor soort praktijken.

Getuige zet politie op spoor potentiële inbrekers

BREDA: De politie heeft vannacht omstreeks 05.35 uur op de Talmastraat op aanwijzing van een getuige twee Poolse mannen (22 en 25 jaar) staande gehouden die zich daar verdacht ophielden. De melder gaf door dat de mannen op opvallende wijze in auto's keken. Tijdens de controle werd de 22-jarige Pool aangehouden omdat hij zich op geen enkele wijze kon legitimeren. Ze vertelden de agenten dat ze op zoek waren naar het station. Na onderzoek bleek dat de twee mannen al vaker waren
gecontroleerd, de oudste verdachte was zelfs al eerder aangehouden vanwege eens schuurinbraak. Aan het bureau bleek dat de aangehouden verdachte in Breda woonachtig is en dat zijn papieren in orde zijn.

Tom Tom systeem verraadt auto-inbreker

BREDA: Agenten in burger hebben zondagavond omstreeks 20.00 uur op de Tramsingel een 38-jarige Amsterdammer aangehouden in verband met een kort daarvoor gepleegde auto-inbraak. De verdachte had een tas met onder meer een TOM-TOM systeem bij zich dat uit die auto was gestolen. Hij is een bekende van de politie en is in verzekering gesteld.

Agenten zagen zondagavond een hen van inbraken bekende man fietsen. Ze zagen dat hij een plastic tas aan zijn fiets had. Ze spraken hem aan en vroegen hem wat hij in zijn tas has. Hierop haalde hij een trui uit zijn tas, met het kledingstuk kam ook een kabel van een
navigatiesysteem omhoog. Na doorvragen liet de man het TOM-TOM systeem zien. Agenten mochten het apparaat bekijken en zagen dat het als thuis een adres in Prinsenbeek bevatte. Al snel werd duidelijk dat het apparaat van inbraak afkomstig moest zijn. De auto stond geparkeerd aan de Delpratsingel, de inbraak was gepleegd tijdens bioscoopbezoek van de bestuurder.

Looddievegge aangehouden dankzij alerte getuige

BREDA: De politie heeft vanmorgen omstreeks 10.10 uur dankzij een alerte getuige op de Middellaan, een 29-jarige vrouw aangehouden die verdacht wordt van de diefstal van lood. De meldster zag dat een vrouw loodplakken los trok aan de onderzijde van de flatgevels. De agenten troffen de door de getuige bedoelde vrouw aan terwijl zij aan het sjouwen was met een big shopper gevuld met lood. Ze is aangehouden en in verzekering gesteld.

Zwerver heeft nog elf boetes open staan

BREDA: Agenten hebben vannacht omstreeks 04.10 uur op de Laaghamlaan tijdens een controle een 34-jarige man , zonder vaste woon - of verblijfplaats, aangehouden die nog 11 boetes had openstaan voor een bedrag van bij elkaar ruim 900 euro. De dienders zagen een bestelbus stilstaan met draaiende motor en verlichting aan. Achter het stuur zat een in Haarlem geboren 34-jarige man. Bij navraag bleek de man gesignaleerd te staan in het opsporingsregister. Hij is daarop aangehouden.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 08-11-2010 13:52 | © Regio Midden en West Brabant |