Gemeente Bedum


Meldpunt Zorg en Overlast geopend

08 november 2010
Inwoners van de gemeenten Bedum, De Marne en Winsum kunnen sinds maandag 8 november het Meldpunt Zorg & Overlast bellen als zij zich zorgen maken over iemand in hun omgeving. Ook is het mogelijk om bronnen van zorg en/of overlast digitaal te melden. Op 8 november opende wethouder Wiebe Zorge van de gemeente Winsum het Meldpunt Zorg & Overlast namens deze drie gemeenten.

Voorkomen
In veel gevallen schakelen mensen met problemen niet zelf hulp- of dienstverleners in. Vaak gaat het om een combinatie van problemen, zoals verwaarlozing, sociaal onaangepast gedrag en geluidsoverlast. Inwoners kunnen bij het Meldpunt Zorg & Overlast aangeven dat het niet goed gaat met hun buurman, hun buurvrouw, of een gezin in hun omgeving. Via het Meldpunt wordt hulp en advies geboden om te voorkomen dat het echt mis gaat. Elk van de drie gemeenten krijgt een eigen Meldpunt Zorg & Overlast.

Samenwerking
Het Meldpunt Zorg & Overlast staat onder regie van de gemeente en werkt samen met een groot aantal hulp- en dienstverleners van verschillende organisaties in de regio, zoals de politie, woningbouwcorporaties, verslavingszorg, geestelijke gezondheidszorg, GGD en maatschappelijk werk. Door goede samenwerking en afstemming tussen deze partijen worden de meervoudige complexe problemen, waar het in deze gevallen meestal om gaat, effectief aangepakt.

Folder
Volgende week verspreiden de drie gemeenten een folder over het Meldpunt Zorg & Overlast. De folder is bedoeld voor inwoners en komt op verschillende plekken te liggen, zoals bij huisartsen en gezondheidscentra, in dorpshuizen, scholen en bibliotheken, en natuurlijk in de drie gemeentehuizen van Bedum, De Marne en Winsum.