Politie Hollands Midden

Voorhout - Politie treft hennepkwekerij in loods aan

Voorhout, 08-11-2010 o De politie heeft maandagmorgen 8 november een hennepkwekerij in een loods aan de Drechsberg aangetroffen en ontmanteld.

De politie had vrijdag 5 november informatie gekregen over de vermoedelijke kwekerij. Nadat er een vooronderzoek was verricht is er maandag in het pand gekeken. De kwekerij was in drie ruimten in de loods ondergebracht. De kwekerij bevatte ongeveer 300 hennepplanten. De planten werden gekweekt in 50 liter speciekuipen waardoor deze nog groter groeiden dan bij een gewone kwekerij. De grotere planten leveren aanzienlijk meer geld op. Uit onderzoek blijkt dat er meerdere oogsten zijn geweest.

De politie heeft alle planten en de apparatuur van de kwekerij in beslaggenomen en vernietigd. De twee eigenaren van de loods zijn aangehouden voor verhoor. Het is nog niet duidelijk of zij betrokken zijn bij de hennepkwekerij. Ter plaatse bleek dat de stroom illegaal werd getapt. Het energiebedrijf zal aangifte doen van diefstal van elektriciteit.

Meld vermoedens van hennepkwekerijen Hennepkwekers veroorzaken schade en overlast door lekkage en stank. Omdat hennepkwekerijen vaak provisorisch zijn ingericht is de kans op brand door kortsluiting of oververhitting groot. Dit levert dus risicos op voor de veiligheid in de buurt. Door de overlast ontstaan spanningen of angstgevoelens bij buurtbewoners en wordt het leefklimaat in een woonwijk aangetast.

Vermoedt u dat er bij u in de buurt een hennepkwekerij is? Bel de politie, 0900 - 8844 of Meld Misdaad Anoniem, 0800 - 7000. Hennep telen is een misdrijf, dus strafbaar. Politie, gemeente, Openbaar Ministerie, woningcorporaties en energiebedrijven treden samen op tegen hennepkwekerijen. Zij verzamelen aanwijzingen en tips, ontmantelen de kwekerij en pakken de kweker stevig aan.