Gemeente Hoorn

Gemeente Hoorn schenkt 400 euro voor 1.001-ste watertank Kenia

Op vrijdag 5 november gaf wethouder Peter Westenberg van de gemeente Hoorn een cheque ter waarde van 400 euro aan het watertankproject van de Rotary Club Hoorn. Deze maand vertrekt een groep van zes Rotarians vanuit Hoorn naar het Lake Nakuru in Kenia om er een aantal watertanks te plaatsen. Een watertank kost 800 euro, de gemeente Hoorn legt er vanuit het gemeentelijke Millenniumbudget 400 euro bij.

Millenniumdoel 2 De gemeente Hoorn is een Millenniumgemeente. Dit houdt in dat de gemeente Hoorn wil bijdragen aan het behalen van de Millenniumdoelen die de Verenigde Naties heeft opgesteld. Binnen deze doelen staan armoede- en ziektebestrijding, mensenrechten, duurzaamheid, eerlijke handel en schuldhulpverlening centraal. Ieder jaar stelt de gemeente Hoorn één Millenniumdoel centraal. In 2009 was dat Millenniumdoel 1: in 2015 zijn extreme armoede en honger uitgebannen. In 2010 is dit Millenniumdoel 2: in 2015 gaan alle jongens en meisjes naar school. De gemeente wil hier samen met inwoners, bedrijven en instellingen invulling aan geven. Door watertanks neer te zetten hoeven kinderen minder ver te lopen om water te halen en kunnen zij naar school. (Kijk op www.hoorn.nl voor meer informatie.)

Watertankproject Kenia De Rotary Club Hoorn heeft al jaren met veel succes een watertankproject in Kenia in samenwerking met de Rotaryclub Nakuru. Door de plaatsing van een watertank waarin regenwater wordt opgevangen, is er veilig drinkwater voorhanden. Dit is het begin van alles: een goede gezondheid, zodat de jeugd - en vooral de meisjes die daar alle werk doen - naar school kan en er economische groei kan plaatsvinden. De kosten per watertank zijn 800 euro. De Keniaanse vrouwen helpen mee door voor transport te zorgen en door mee te werken aan de bouw. Door de bijdrage van 400 euro van de gemeente Hoorn wordt de 1.001-ste watertank gerealiseerd. Een uitzonderlijk aantal. Op elke watertank zit een plaatje met de naam van de sponsor, in dit geval van de gemeente Hoorn. Meer informatie op: rotary.nl

400 euro voor 1.001-ste watertank Kenia Wethouder Peter Westenberg (r) geeft een cheque vanuit Millennium Gemeente Hoorn aan Steef Stumpel, voorzitter Rotary Club Hoorn. Hans van Leerdam, coördinator van de watercommissie van Rotary Club Hoorn, reist komende week naar Kenia om de watertank te installeren.