Politie Zaanstreek-waterland

Negen drankrijders

Zaandam, 07-11-2010 o Op de Thorbeckeweg, de Kepplerstraat en de Provincialeweg Zaandam-Castricum heeft de politie zaterdochten negen drankrijders, van wie twee beginnend bestuurder, aangehouden.

Het meest gedronken had een 25-jarige man uit Zaandam. Hij had drie keer zoveel drank op als wettelijk toegestaan. Een 24-jarige man uit Zoetermeer probeerde er van door te gaan toen zijn auto er op de Kepplerstraat mee op hield. De man liet zijn auto staan en ging er te voet vandoor. Al snel moest hij zijn actie staken en bekende hij alcohol te hebben gedronken.
Tijdens de controle werd verder nog een boete van 160 euro uitgedeeld aan een automobilist die zoveel spullen in zijn auto had, dat zijn zicht ernstig belemmerd werd. De man verklaarde uit huis te zijn gezet en daarom zijn gehele inboedel in, op en achter zijn auto te hebben geladen.
Op de Kepplerstraat werd zaterdagavond opnieuw op het rijden onder invloed gecontroleerd. Tussen 19:00 en 22:00 uur werden 150 bestuurders gecontroleerd en één drankrijder betrapt