Politie Midden- en West Brabant

persberichten district Oosterhout

Oosterhout NB, 08-11-2010

Overval woning Dorst in Opsporing verzocht

DORST: Morgen besteedt het opsporingsprogramma Opsporing Verzocht onder meer aandacht aan een overval op een gezin in Dorst. Het programma vraagt de kijker om hulp.

Net in je nieuwe woning wonen en dan overvallen worden. Dit overkwam een gezin aan de Plataanstraat in Dorst. Op 30 augustus 2010 gaan de moeder en haar twee jonge kinderen naar bed. Vader blijft nog even beneden maar valt op de bank in slaap. Daar wordt hij ruw uit gewekt als plotseling twee gewapende mannen voor zijn neus staan. Die willen weten waar het spul is en bedreigen hem meteen met een vuurwapen. Inmiddels zijn moeder en de twee kinderen ook wakker geworden en ook zij ontkomen niet aan de bedreiging met het wapen. De daders
doorzoeken het huis; vader wordt vastgebonden en tot bloedens toe met het vuurwapen tegen zijn hoofd geslagen. Dan vluchten de overvallers, terwijl ze wat persoonlijke spullen van de bewoners meenemen. het slachtoffer heeft zijn verwondingen laten behandelen in het ziekenhuis.

Automobilist bedreigt buschauffeur na verkeersongeval

RIJEN - De politie heeft vanmorgen in de Schepenstraat, een 21-jarige inwoner uit Rijen aangehouden voor bedreiging en belediging. De man was rond 08.15 uur als bestuurder van een auto betrokken bij een
verkeersongeval. In de Schepenstraat kwam zijn auto in botsing met een bus, die bestuurd werd door een 31-jarige man uit Sprang-Capelle. Na de aanrijding koos de buschauffeur, gezien de agressieve houding van de gilzenaar ervoor in zijn bus op de politie te wachten. De Gilzenaar was het daar niet mee. Dit liet hij merken door tegen de bus te trappen en te slaan. Daarbij probeerde hij de gesloten deuren te openen waarbij de chauffeur bedreigd en beledigd werd.

Politie pakt man op voor huiselijk geweld

ALMKERK - De politie heeft gisteravond een 35-jarige inwoner uit Almkerk opgepakt. Hij wordt verdacht van mishandeling van zijn 26-jarige vriendin. De man is ingesloten.

Het tweetal kreeg rond 21.45 uur in de woning een woordenwisseling. De woordenwisseling mondde uit in een conflict waarbij over en weer getrokken en geduwd werd. Daarbij verklaarde het slachtoffer dat de man haar door de kamer gesmeten had waardoor ze een hoofdwond opliep. Ze heeft zich onder behandeling laten stellen van het ziekenhuis waar de wond gehecht is.

In slaap achter het stuur leidt tot verkeersongeval

WIJK EN AALBURG - De politie heeft vanmorgen, rond de klok van 06.00 uur, op de Provincialeweg-Oost een 20-jarige automobilist uit
Sprang-Capelle aangehouden. De man, die als bestuurder reed in een auto was betrokken bij een eenzijdig verkeersongeval. Volgens eigen verklaring was hij vermoedelijk achter het stuur in slaap gevallen. Op het moment dat de auto met de wielen in de berm belandde schrok hij wakker en probeerde zijn auto te corrigeren. Dit lukte niet. Het voertuig belandde in de sloot. Omdat de automobilist onder invloed van alcohol en mogelijk een ander middel verkeerde werd van hem bloed afgenomen. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Auteur: Desirée Brabers

Laatst gewijzigd 08-11-2010 15:01 | © Regio Midden en West Brabant |