Dienstenbond CNV

Nieuws

8 november 2010

Werkgevers Banden- en Wielen hebben meer tijd nodig!?

Vorige week berichten we u dat de onderhandelingen voor een nieuwe cao voor de Banden- en Wielenbranche niet echt opschoten. Afgelopen woensdag hebben vakbonden en werkgevers opnieuw met elkaar om de tafel gezeten. Dit heeft er niet toe geleid dat CNV Dienstenbond hoopvoller is geworden over de totstandkoming van een nieuwe cao op korte termijn.

Tijdens de afgelopen onderhandelingsronde hebben werkgevers de vakbonden een nieuw loonbod gedaan. Tot onze grote verbazing bleek dit op de keper beschouwd geen verbetering te zijn van het loonbod waarvan we al eerder hebben aangegeven dat dit nog te ver af lag van een koopkrachtverbetering voor alle medewerkers in de branche. Vakorganisaties hebben daarop duidelijk gemaakt dat het ons ernst is.

Werkgevers in deze sector kijken vooral naar bedrijfsrendementen en concurrentiepositie. Op basis hiervan leggen zij ook een verband tussen de hoogte van de af te spreken loonsverhogingen en behoud van werkgelegenheid. CNV Dienstenbond en de andere vakorganisaties kijken naar jullie arbeidsvoorwaardenpakket en de koopkrachtontwikkeling. Wij zijn daar steeds duidelijk over geweest. Hier ligt nu noodzakelijkerwijs ook een groot accent op. CAO partijen hebben natuurlijk ook een gezamenlijk belang. Dat is een goede CAO afsluiten voor het einde van dit jaar.

Werkgevers zeggen dat ze ons serieus nemen. Maar als dat werkelijk zo is, mogen wij verwachten dat er een loonbod komt dat in de buurt komt van onze vraag. Werkgevers zeggen nu meer tijd nodig te hebben om aan hun kant extra loonruimte te zoeken. In de hoop dat dit tot iets positiefs leidt willen vakbonden hen graag die tijd geven. CNV Dienstenbond en de collega bonden hebben werkgevers hiervoor wel een deadline gesteld. Op 1 december a.s. vindt de finale cao onderhandelingsronde plaats. Dan moet er aan het einde van de dag dus wel wat liggen!

Als er op 1 december a.s. geen resultaat tot stand komt zijn er een aantal zaken die een rol gaan spelen. Dit zijn: o De urenpilot loopt af op 31 december 2010. Zonder akkoord is er geen sprake van een vervolg, in welke vorm dan ook.
o Omdat het jaar 2010 dan bijna voorbij is zal CNV Dienstenbond zich nadrukkelijker moeten richten op haar arbeidsvoorwaardenbeleid 2011. Dit betekent een aangepaste of zelfs geheel nieuwe voorstellenbrief. Het proces begint dan eigenlijk weer opnieuw.
o Ook zitten we nog met een moeilijk pensioenvraagstuk dat we willen oppakken na afronding van de CAO onderhandelingen.

Indien tijdens de finale ronde blijkt dat werkgevers weinig meer te bieden hebben dan dat nu al op tafel ligt, kan dit tot gevolg hebben dat er voorlopig helemaal geen nieuwe cao komt. Dit kan ook een mogelijke uitkomst zijn. Maar...zo ver laten werkgevers het toch niet komen?

We staan niet stil! Een formeel vervolg van de onderhandelingen op 1 december as. betekent niet dat er tot die tijd niets gebeurt. De komende vier weken zullen we informeel met werkgevers in gesprek blijven over de diverse andere voorstellen die nog op tafel liggen en waar vooralsnog geen afspraken over zijn gemaakt.

Voor CNV Dienstenbond gaat het dan om:
a) Het bevorderen van de werkgelegenheid in de sector en afspraken over duurzame inzetbaarheid van medewerkers;
b) De bestaande jeugdschalen omzetten in ervaringsschalen; c) De brede uitrol over de branche van instrumenten in het kader van Levensfasebewust personeelsbeleid (LBP);
d) De modernisering van functiebeschrijvingen en functiegroepenstructuur.

Tot slot. Als CNV Dienstenbond vinden wij het belangrijk om te weten hoe jullie aankijken tegen de huidige situatie. Daarom vragen we jullie te reageren. Per mail kan dit naar het mailadres: m.denheijer@remove-this.cnvdienstenbond.nl.

Indien u naar aanleiding van deze Info vragen en/of opmerkingen heeft kunt u terecht bij uw bestuurder Martijn den Heijer: 010-2651111 of m.denheijer@remove-this.cnvdibo.nl.