Gemeente Castricum

Brug over ât Stet gesloten

De brug over ât Stet, tussen de Brugstraat en de Vaartkant in Limmen, is afgesloten voor alle verkeer. Een onderzoek door Ingenieursbureau Westenberg wees uit dat de constructie niet stabiel genoeg is en daarom onvoldoende veilig.
Een en ander kwam aan het licht bij een inspectie naar de onderhoudstoestand van de bruggen in de gemeente Castricum. Tijdens deze inspectie bleek dat de onderhoudstoestand van twee bruggen nader bekeken moesten worden. Het gaat om de bruggen tussen de Henri Dunantsingel en de Koekoeksbloem in Castricum en de brug tussen de Brugstraat en de Vaartkant te Limmen.

De brug bij de Henri Dunantsingel nadert het eind van zijn levensduur. Met enige tijdelijke maatregelen is de vervanging nog wel even uit te stellen. Deze maatregelen worden nog dit jaar uitgevoerd. Bij de brug bij de Brugstraat in Limmen bleek de constructie onvoldoende stabiel. Uit een sterkteberekening bleek dat de brug te licht is uitgevoerd. Bekeken wordt nu of de constructie van de brug wordt aangepast of dat hij in zijn geheel moet worden vervangen.

Voor het verkeer dat gebruik maakt van de brug betekent dit omrijden of omlopen via Koningsdam en Achterweg. Een vervelende bijkomstigheid is dat de brug doorgaans flink bezet is tijdens de intocht van Sinterklaas. Het publiek zal ook zaterdag 13 november, tijdens deze intocht, geen gebruik kunnen maken van de brug.

De gemeente werkt hard aan een duurzame oplossing.

Â