Belgische Federale Overheid



Belgisch paviljoen op de Wereldexpo in Shanghai bij top 5!

Datum: 08 november 2010

De Wereldtentoonstelling in Shanghai sloot haar deuren op 31 oktober 2010. Deze editie ging op 1 mei van start en was een ware publiekstrekker met meer dan 70 miljoen bezoekers voor 270 paviljoenen.

De bezoekcijfers van het Belgisch paviljoen zijn ook fantastisch. In de eerste plaats maakte het Belgisch paviljoen naam en trok het heel wat bezoekers. Het behoort trouwens tot de top 5 van de paviljoenen die het grootste aantal bezoekers over de vloer kregen. Daarnaast was er het commerciële succes: de verkoop van diverse artikelen (vooral chocolade en diamant) scheerde hoge toppen en het business center kende een aaneenschakeling van seminaries en debatten.

Tot slot was er het economische en diplomatieke succes. Met andere woorden: zowat alles wat België in huis heeft aan beleidsniveaus, bedrijven en hogescholen defileerde in Shanghai voor de meest uiteenlopende ontmoetingen, onder Belgische... en Europese vlag. Het EU-voorzitterschap en een gemeenschappelijk paviljoen met de EU hadden zo hun gevolgen.