Gemeente Blaricum



Voortgang reconstructie Randweg Oost en `t Merk

02-11-2010
De reconstructie van Randweg Oost en 't Merk verloopt tot nu toe op schema. Dat betekent dat de werkzaamheden voor de eerste fase volgens planning voor eind november afgerond kunnen worden. Wel met het voorbehoud dat de weersomstandigheden gunstig blijven.

Tot nu toe
Eind september is het asfalt van de rijbaan van Randweg Oost/'t Merk (richting A27) tussenhet kruispunt met de Viersloot en het kruispunt met de Blaricummerweg verwijderd. Vervolgens is oude funderingslaag verwijderd en vervangen door een nieuwe. Momenteel wordt op dit deel van de weg de laatste hand gelegd om in week 44 de nieuwe deklaag en belijning aan te brengen.

In het weekend van 22 - 24 oktober is het kruispunt Randweg Oost - Stichtseweg - A27opnieuw geasfalteerd en daarna is de nieuwe belijning aangebracht. Verder worden deze week op het kruispunt de nieuwe verkeersinstallaties geplaatst.

Bomen snoeien
Nu de weg in één richting afgesloten is, is gebruik gemaakt van de gelegenheid om alvast een deel van de bomen langs Randweg Oost en 't Merk te snoeien. Het gaat om ongeveer de helft van de bomen. De bomen aan de andere kant van de middenberm worden gesnoeid als de weg weer aan beide kanten is opengesteld.

Werkzaamheden in Huizen
De gemeente Huizen lift mee op de werkzaamheden aan de Randweg en 't Merk door ook het Huizer deel 't Merk opnieuw te asfalteren. Het gaat daarbij om het gaat om de westelijke rijbaan van 't Merk tussen de Kruin en de Viersloot (vanuit Huizen tot aan de gemeente grens). De afzetting van de rijbaan sluit aan op de afzetting in Blaricum. De werkzaamheden zijn maandag 1 november gestart en duren ongeveer 3 dagen.

Tijdens de werkzaamheden worden de verkeerslichten van de Kruin / Gemeenlandslaan op knipperen gezet. Indien nodig zijn in de spits verkeersregelaars aanwezig om het verkeer op de beide kruisingen in goede banen te leiden.

Afsluiting afrit door Rijkswaterstaat
In de avond en nacht van 11 op 12 november aanstaande sluit Rijkswaterstaat tussen 21.00 en 5.00 uur afrit 35 van de A27 af. Het gaat om de afrit Blaricum - Huizen vanuit Almere richting Utrecht. Verkeer wordt met borden omgeleid .

Informatie
Op de websites van de gemeente Blaricum en de gemeente Huizen staat de meest actuele informatie over de reconstructie. Heeft u toch nog vragen over de werkzaamheden dan kunt u mailen naar
randweg.blaricum@belcombinatie.nl. Tijdens kantooruren kunt u ook bellen naar de afdeling Aanleg en Beheer van de BEL Combinatie, tel. (035) 7513 393.

|