23.000 bezoekers KvK Startersdag vooral de diepte in

08/11/2010 16:55

Kamer van Koophandel Nederland

De landelijke Startersdag van de Kamer van Koophandel heeft dit jaar 23.000 bezoekers getrokken en is daarmee een groot succes geworden. Het aantal starters is de afgelopen tijd gestaag toegenomen met gemiddeld 10% per jaar. De kredietcrisis zorgde in 2009 voor een hapering in de groei maar de opwaartse lijn lijkt in 2010 weer hersteld.

De bezoekers waren nog meer dan in voorgaande jaren op zoek naar inhoud en verdieping. De tijden van oppervlakkige oriëntatie zijn voorbij, potentiële starters bereiden zich steeds beter voor. De KvK ziet dat een goede voorbereiding belangrijk is om de slagingskans als starter te vergroten.

De Startersdag werd op 21 locaties verspreid over Nederland georganiseerd en is bedoeld voor iedereen die goed voorbereid met zijn eigen bedrijf wil beginnen. Door middel van workshops, presentaties en individuele gesprekken krijgen (potentiële) starters antwoorden op al hun vragen over het beginnen van een eigen bedrijf.

Over de Kamer van Koophandel

De Kamer van Koophandel is een onafhankelijke dienstverlener die zich inzet om ondernemers verder te laten komen met ondernemen. Zij biedt deskundige ondersteuning en informatie aan ondernemers over de volle breedte van het ondernemerschap: van het starten van een bedrijf tot het vinden van een opvolger, en van regionale ontwikkelingen tot internationaal zakendoen. Met het Handelsregister als bron biedt de Kamer van Koophandel betrouwbare kennis over elk bedrijf en iedere branche. Daarnaast werkt de Kamer van Koophandel mee aan projecten die de regionale bedrijvigheid een impuls geven.