Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC)

weer goed beoordeeld

Opleidingen BW en Geneeskunde weer goed beoordeeld

Publicatiedatum: 8 november 2010 | NIEUWSBERICHT Aandachtsgebieden: Onderwijs en opleidingen

De opleidingen Biomedische Wetenschappen en Geneeskunde scoren hoog in het jaarlijkse Elsevieronderzoek Wederom scoren de academische opleidingen van het LUMC goed in het jaarlijkse Elsevier-onderzoek naar de beste studies.

Biomedische Wetenschappen
Studenten geven de bacheloropleiding Biomedische Wetenschappen (BW) in Leiden een 7,4. Hiermee is het LUMC volgens studenten de beste keuze voor deze studie in Nederland. Het cijfer ligt ruim boven het landelijk gemiddelde van 7,1. Relatief hoog scoren items als schriftelijke vaardigheden (7,9), academische attitude en vaardigheden (7,5) en de bekwaamheid en inzet van docenten (7,6). Ook de master Biomedical Sciences komt met een 7,4 als beste uit de bus.

Geneeskunde
De opleiding Geneeskunde wordt eveneens positief beoordeeld. Met een 7,1 behaalt de Leidse opleiding een gedeelde derde plaats in de ranglijst. De spreiding van het gemiddelde cijfer voor de geneeskundeopleidingen is echter gering; het varieert tussen 7,0 en 7,2. Op onderzoeksvaardigheden, schriftelijke vaardigheden, onderwijs, faciliteiten, organisatie & communicatie scoort Geneeskunde in het LUMC bovengemiddeld, evenals op spreiding van studielast en haalbaarheid.