Gemeente Goedereede


Gemeente Goedereede heeft een zeer schoon strand

Steeds minder zwerfafval op het strand

De Stichting Nederland Schoon organiseerde in september voor de achtste keer de verkiezing "Schoonste strand van Nederland". De gemeente Goedereede kreeg het predicaat "zeer schoon strand" en behaalde een score van 4,56. Het hoogst haalbare was het cijfer 5. De beoordeling van het strand van de gemeente Goedereede steeg van drie naar vier sterren.
viersterrenplaquette zeer schoon strand

De Stichting Nederland Schoon is een onafhankelijke stichting die in 1991 door het bedrijfsleven, de ANWB en de NVRD is opgericht. Nederland Schoon houdt zich bezig met de preventie en bestrijding van de hinder van zwerfafval.

Deze zomer inspecteerden ANWB-inspecteurs bijna 100 Nederlandse stranden. De stranden werden zowel 's middags als de daaropvolgende ochtend beoordeeld. De resultaten van de inspectie werden voorgelegd aan een deskundige jury.

Zeventien Nederlandse kustplaatsen, waaronder de gemeente Goedereede, ontvingen het predicaat "zeer schoon strand". Namens de gemeente Goedereede namen medewerkers van de V.V.V. de viersterren-plaquette van de Stichting Nederland Schoon in ontvangst. De beoordeling van het strand van de gemeente Goedereede steeg van drie naar vier sterren. De gemeente Goedereede had het cijfer 4,56. De hoogst haalbare score was 5. De gemeente Goedereede is blij met het certificaat. Daaruit blijkt de waardering voor de inzet om het strand schoon te houden.