Partij voor de Vrijheid (PVV)

PVV stelt wanbeleid bij TLS aan de kaak

Vragen van het lid Sharpe (PVV) aan de minister van Infrastructuur en Milieu over het bericht op RTL Nieuws (05-11-2010) dat iedereen de OV-chipkaart kan kraken(*).


1.)
Bent u bekend met de berichtgeving van RTL Nieuws (05-11-2010): "Iedereen kan OV-chipkaart kraken"(*)?


2.)
Deelt u de mening dat het slechts een kwestie van tijd is voordat er een eenvoudige windows hackmethode op de markt verschijnt en dat straks iedereen de mogelijkheid heeft om gratis met het openbaar vervoer te reizen en dat het dus, in tegenstelling tot de bewering van TLS, wel de hoogste tijd is om de beveiliging van de chipkaart aan te pakken?


3.)
Wat kan en gaat u eraan doen om de verspreiding van deze kennis via websites als http://www.ov-chipkaart.org/?page_id=24 tegen te gaan?


4.)
Deelt u de mening dat nu blijkt dat de OV-Chipkaart waarvan Trans Link Systems destijds heeft gesteld dat de kaart alleen in een laboratorium te kraken zou zijn, nog steeds op zo'n eenvoudige manier te kraken blijkt waardoor binnenkort iedereen dit toe kan passen, er vraagtekens kunnen worden gesteld ten aanzien van het niveau van de productkwaliteitsbewaking bij Trans Link Systems?


5.)
Vind u ook niet dat de geloofwaardigheid van dit bedrijf waarvan de drie topbestuurders gezamenlijk bijna 650,000 Euro aan salaris ontvangen, nu echt ter discussie staat, helemaal na de laconieke reactie van mevrouw Hilhorst op Radio 1 dat "dit geen nieuws is" en dat er "tot nu toe nauwelijks fraude is gepleegd" en dat het bedrijf dan ook geen reden ziet om actie te ondernemen?


6.)
Deelt u de mening dat het tijd wordt dat ondanks het gebrek aan directe zeggenschap van de Minister bij TLS , er genoeg redenen zijn zowel financieel alsook maatschappelijk, om dit bedrijf op een zo kort mogelijke termijn aan een grondige onafhankelijke performance-evaluatie te onderwerpen en is de Minister het met ons eens dat zij hierin het voortouw dient te nemen?


7.)
Is de Minister bereid harde conclusies te trekken op basis van de uitkomsten van dit onderzoek naar de kwaliteit van de bedrijfsvoering en is de Minister met ons van mening dat het korten van de irrealistisch hoge salarissen van dit verliesgevend bedrijf, indirect gefinancierd door belastinggeld, een gelegitimeerde eerste logische stap is en daarom ook zo snel mogelijk moet worden gerealiseerd?

(*) rtlnieuws.nl