Ingezonden persbericht



---


Informatieavond nieuwe inwoners

Op 8 november a.s. organiseert de gemeente Bronckhorst een informatieavond voor nieuwe inwoners vanaf 18 jaar. De avond begint om 20.00 uur en vindt plaats in het gemeentehuis, Elderinkweg 2 in Hengelo (Gld). Nieuwe inwoners die tussen 31 oktober 2009 en 30 september in de gemeente zijn komen wonen, hebben een persoonlijke uitnodiging ontvangen. Ook inwoners die zich na 30 september in Bronckhorst hebben gevestigd, zijn natuurlijk van harte welkom.

Tijdens de avond stellen burgemeester en wethouders zich voor aan nieuwe inwoners. Zij vertellen hoe de gemeentelijke organisatie werkt en waar de gemeente haar inwoners mee van dienst kan zijn. Dit laatste wordt nog duidelijker op een informatiemarkt. Medewerkers van de verschillende afdelingen en enkele organisaties zijn zelf aanwezig om vragen te beantwoorden en informatie te geven. De nieuwe Bronckhorsters krijgen informatie over waar ze bijvoorbeeld aan moeten denken als ze gaan (ver)bouwen, hoe de gemeente omgaat met jongeren, ouderen, het verenigingsleven in de gemeente of het openbaar groen. Maar ook hoe een inwoner in aanmerking komt voor voorzieningen als hij of zij minder mobiel is. Naast de ambtelijke organisatie zijn ook de politie, brandweer en de VVV aanwezig. Verder vertegenwoordigen een aantal gemeenteraadsleden de raad. Zij kunnen vragen op politiek gebied beantwoorden.

Vanaf 19.45 uur is er ontvangst met koffie. Het programma begint om 20.00 uur. Tot ca. 20.50 uur is het plenaire gedeelte met o.a. het voorstellen van het college van b en w. Daarna is de informatiemarkt. De avond wordt afgesloten met een hapje en drankje en duurt tot ongeveer 22.00 uur.

Hengelo (Gld), 26 oktober 2010