IKON

W E E K O V E R Z I C H T

OBA Live op Radio 5
HUMAN en IKON
Maandag 8 t/m 12 november 2010
19.00-20.00 uur


* Maandag 8 november
Omroep: HUMAN, presentatie: Theodor Holman

Kunstenaar en zanger Rick de Leeuw ging naar de fascinerende tentoonstelling 'Body World & The Cycle of Live' in het culturele pakhuis Las Palmas in Rotterdam en doet verslag. De tentoonstelling bevat meer dan 200 menselijke lichamen en organen, geprepareerd volgens de methode van anatoom Dr. Günther von Hagens.


* Dinsdag 9 november
Omroep: IKON, presentatie: Jurgen Maas

Jurgen Maas ontvangt Erik-Jan Zürcher, directeur van het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis. Al 75 jaar verzamelt het instituut archieven van wereldverbeteraars. De topstukken worden nu tentoongesteld.


* Woensdag 10 november
Omroep: HUMAN, presentatie: Theodor Holman

Guido Derksen is journalist en schrijver van 'De Geïllustreerde Atlas van het Hiernamaals'. Sinds het ontstaan van de beschaving heeft de mens zich uiteenlopende voorstellingen gemaakt van het hiernamaals. De Atlas brengt alle visies en opvattingen van de andere wereld letterlijk in kaart.


* Donderdag 11 november
Omroep: IKON, presentatie: Mieke Spaans

Mieke Spaans ontvangt schrijver en wetenschapper Fouad Laroui. Hij schreef 'De dag dat Malika niet trouwde', een verzameling novellen over identiteitsproblemen en de verscheurdheid van de Marokkaanse jeugd.


* Vrijdag 12 november
Omroep: Human, presentatie: Theodor Holman

Wiskundige Hendrik Lenstra heeft geen auto, tv en computer. Zijn hele leven staat in het teken van de wiskunde. Lenstra is voorzitter van het grootste wiskundecongres ter wereld: The International Congress of Mathematicians. Wat bespreken honderden briljante wiskundigen zoal met elkaar? Hij is ook te zien in de HUMAN tv-documentaire 'De dingen die je niet begrijpt' uit de serie 'De magie van de wetenschap' (Nederland 2, zondag 14 november 18.35 uur)

OBA Live: Elke werkdag van 19.00-20.00 uur, afwisselend verzorgd door HUMAN en IKON. Actuele inhoud: www.obalive.nl OBA Live is ook te zien op themakanaal Spirit 24 en Salto TV. Kijk voor meer informatie en uitzendtijden op www.spirit24.nl resp. www.salto.nl