Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
November 2010

Archicom ontwerpt nieuw bedrijfspand voor de Oskomera Group in Deurne

Oskomera Group te Deurne heeft Archicom Consultants + Archineers + Managers de opdracht gegeven voor het ontwerp van het nieuwe pand in Deurne. Deze opdracht volgt op de uitkomst van een eerder uitgevoerde logistieke analyse ter verbeteringen van de logistieke stromen binnen de Oskomera Group. Aansluitend op het onderzoek en het ontwerp heeft Archicom de opdracht gekregen om ook het bouwproces van de nieuwbouw te begeleiden.

De Oskomera Group is een ambitieuze onderneming uit Deurne, welke totaaloplossingen biedt op het gebied van gevelsystemen en de achterliggende staalconstructie vanaf ontwerp tot en met de montage. Met ruim 270 medewerkers ontwerpt en produceert Oskomera de complete gevelelementen op maat in eigen huis voor de Nederlandse en de Europese markt.

Naar aanleiding van het logistieke onderzoek bleek dat voor Oskomera een enorme efficiencyslag en optimalisatie van de bedrijfsprocessen te behalen viel door samenvoeging van de verschillende (productie) maatschappijen in een pand. Op dit moment produceert en ontwerpt de Oskomera Group nog op een zevental verschillende locaties in de omgeving van Deurne. Vanaf medio 2011 worden de werkmaatschappijen samengevoegd in een nieuw te bouwen bedrijfspand op bedrijventerrein Binderen Zuid te Deurne.

Inmiddels zijn de plannen goedgekeurd en zal het bouwproces op korte termijn gestart worden. Het nieuwe bedrijfspand wordt gebouwd op een kavel van ca. 34.000 m2 en krijgt een oppervlak van ca. 22.000 m2. Zowel de divisie staalbouw, gevelbouw als de sterk in opmars zijnde divisie 'solar' (complete zonnestroom systemen voor bouwgeïntegreerde toepassingen) komen dus in de nieuwe situatie onder één dak.


. Kantoorruimte 5.100 m2

. Productieruimte 12.800 m2

. Logistieke ruimte 3.565 m2

. Andere ruimten (mezanine) 520 m2

Naar verwachting wordt het nieuwe pand medio 2011 opgeleverd. Met de nieuwbouw legt het bedrijf een solide basis voor de toekomst en wordt de kans geboden voor een verdere voortzetting van de ambitieuze groeiplannen in de toekomst!

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht