Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 08.30 uur

Utrecht, 08-11-2010

Straatroof

UTRECHT Zondagavond vond op de Koeriersterlaan een beroving plaats. Hiervan werd een man het slachtoffer.

Een 56-jarige man uit Nieuwegein liep rond 19.10 uur met een aantal andere mensen over het parkeerterrein aan de Koeriersterlaan in de richting van een horecagelegenheid. Nog voordat hij de zaak binnenging, bedacht de man dat hij nog iets uit de auto moest halen en liep terug. Plotseling werd hij door twee mannen aangevallen en vermoedelijk met een vuurwapen bedreigd. Het slachtoffer werd het parkje ingetrokken en de daders vroegen om geld. Toen de man aangaf niets bij zich te hebben, moest hij een aantal persoonlijke bezittingen afgeven en vertrokken de daders.

De politie is op zoek naar getuige(n) van deze gewelddadige straatroof. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Utrecht stad, tel.: 0900 88 44.

Mannen klimmen in kraan

UTRECHT De politie heeft zondagmorgen twee mannen aangehouden omdat zij in een bouwkraan waren geklommen.

Getuigen belden omstreeks 08.35 uur naar de politie omdat men zag dat twee mannen in een bouwkraan aan de Draaiweg waren geklommen. Ter plaatse zagen agenten twee mannen in de bouwkraan zitten. Bij het zien van de agenten klom het tweetal naar beneden. Hierop werden de mannen, 31 en 32 jaar uit Utrecht en Vleuten, aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Pinpas dief aangehouden

UTRECHT Zondagmorgen heeft de politie op de Beneluxlaan een man aangehouden omdat hij met een gestolen pinpas stond te pinnen.

Via het cameratoezicht werd gezien dat een man zich rond 07.25 uur verdacht gedroeg bij een pinautomaat aan de Beneluxlaan. Agenten gingen ter plaatse en troffen een man, met een helm op, bij de automaat aan. De 43-jarige man uit Gameren verklaarde met de bromfiets gekomen te zijn. De agenten zagen nergens een bromfiets staan. Ook bleek dat de man met een gestolen pinpas aan het pinnen was. Niet ver van de pinautomaat troffen de agenten de auto van de verdachte aan.

De man werd aangehouden en voor verhoor en onderzoek meegenomen naar het bureau. Tijdens de fouillering werd een groot geldbedrag bij de man aangetroffen. De politie onderzoekt de zaak verder.