Gemeente Doetinchem

Doetinchem past fasering inrichting wijk Noord aan

Persbericht, 5 november 2010

Op verzoek van o.a. comité Haareweg Veilig past de gemeente Doetinchem de fasering van de inrichtingsplannen van wijk Noord aan. Dit om de veiligheid op het noordelijk deel van de Haareweg te vergroten.

In september heeft de gemeente Doetinchem haar inrichtingsplannen bekend gemaakt via de gemeentelijke website. Vervolgens zijn deze besproken met een aantal betrokken belangengroeperingen. Tijdens de voorgesprekken kwam aan de orde dat de fasering te wensen over liet. Naar aanleiding hiervan is besloten de fasering op diverse onderdelen aan te passen.

Haareweg noord

Tijdens de vooroverleggen kwam naar voren dat het noordelijk deel van de Haareweg als zeer onveilig wordt beschouwd. Dit geldt vooral voor de fietser. Veilig Verkeer Nederland onderstreept dit. VVN verwacht dat deze onveiligheid verder toeneemt door reconstructie de Haareweg - Kruisbergseweg - Velswijkseweg. Dit omdat er hierdoor meer verkeer door de Haareweg gestuurd wordt. Ook de gemeente erkent de onveilige situatie op dit deel van de Haareweg. Omdat het plan voor Doetinchem Noord als doel heeft de veiligheid te verbeteren, is een collegevoorstel opgesteld om de reconstructie van de aansluiting Haareweg - Kruisbergseweg - Velswijkseweg, pas na de reconstructie van het noordelijk deel van de Haareweg uit te voeren. Het college heeft op 2 november ingestemd met dit voorstel.

Besluit

Dit besluit verandert inhoudelijk niets aan het gepresenteerde plan. Wat wel wijzigt is, dat nadat de bestemmingsplanprocedure afgerond is, gestart wordt met de reconstructie van de Haareweg. Vervolgens zal de aansluiting Haareweg - Kruisbergseweg - Velswijkseweg gereconstrueerd worden.

Planning

In november zijn de laatste overleggen ingepland. Hieruit kunnen, samen met de uitkomsten van de vooroverleggen uit september, kleine aanpassingen volgen op het ontwerp.

Vragen?

Meer informatie via de heer M. Rampen, bereikbaar op (0314) 377 313.