Ingezonden persbericht


Persbericht

iShopShape introduceert webgebaseerde ChainReaction Source

Product Life cycle Management-oplossing specifiek voor modebranche

Haarlem, 8 november 2010 - iShopShape, toonaangevend leverancier van softwareoplossingen voor de modebranche, introduceert de productsuite ChainReaction Source. Deze is ontworpen om modebedrijven te ondersteunen bij het stroomlijnen van hun PLM-processen. Source PLM stelt klanten in staat hun time-to-market te verkorten - van de designfase tot aflevering in de winkel. De suite omvat functionaliteiten die de gehele leveringsketen ondersteunen, waaronder functies voor productontwerp en collectieplanning, productdatamanagement, workflows voor samenwerking en order- en logistieke processen.

Source PLM is ontwikkeld met input van klanten binnen de modebranche. Het resultaat is een intuïtieve, webgebaseerde oplossing die alle aspecten van PLM in de modewereld dekt. Zo ondersteunt Source PLM o.a lineplanning, Bill Of Materials-lijsten (BOM), maatschemabeheer en voorcalculatiemodules. Source PLM bespaart klanten tijd dankzij vooraf geconfigureerde Request for Quote-functionaliteiten, sample order- en purchase order-management. Ook is het mogelijk om de verschillende versies van producten te managen en is men in staat om volledige workflowprocessen te beheren. De nieuwe oplossing integreert eenvoudig met retailplanning- en visual merchandising-oplossingen (VM), waaronder Mockshop, en biedt daarmee de perfecte end-to-end-oplossing voor PLM en VM binnen de modebranche.

"Met de toenemende globalisering en outsourcing in de kledingbranche wordt PLM steeds complexer", zegt Tom van Soest, directeur van de PLM-divisie van iShopShape. "Source PLM is het antwoord op een duidelijke behoefte in de markt. Het stroomlijnt alle processen van ontwerp tot en met verkoop, en verbetert communicatie en samenwerking tussen alle partijen. Het is ontworpen zodat bedrijven eenvoudiger geïntegreerde bedrijfsprocessen, formulieren en modellen kunnen afstemmen op hun specifieke eisen."

Met gebruik van Source PLM delen modebedrijven eenvoudig stijlcatalogi en productspecificaties. Bovendien kan men via het web samenwerken met leveranciers, klanten en retailers - zo verlopen de productontwikkelingsprocessen efficiënter. Door elke fase in het ontwerp, de sampling en de productie bij te houden, voorkomen bedrijven dat ze het wiel opnieuw moeten uitvinden en werk doen dat al gebeurd is. Naast de geïntegreerde versiecontrole zorgt Source PLM ook voor tijdsbesparing en beter resource-gebruik doordat iedereen per product of lijn in één versie werkt.

Het iShopShape-team heeft ervoor gezorgd dat het systeem en de applicaties eenvoudig te integreren zijn in bestaande bedrijfsprocessen en -systemen. Dit versnelt de implementatie en verlaagt de kosten aanzienlijk.

Source PLM is vanaf nu beschikbaar bij iShopShape en via zijn partners. Klanten kunnen de software lokaal inzetten of kiezen voor een Software-as-a-Service-versie (SaaS).

###

Over iShopShape

iShopShape is wereldwijd leverancier van PLM- en retailoplossingen die processen van ontwerp tot en met verkoop optimaliseren. Met iShopShape-oplossingen maken klanten efficiënter gebruik van al hun winkels en shop-in-shop-verkooppunten. Retailklanten van iShopShape zijn bijvoorbeeld C&A, Peek & Cloppenburg, Kaufhof, de Bijenkorf en Cool Cat. Zij gebruiken iShopShape-technologie voor het faciliteren en optimaliseren van communicatie met winkels en outlets, wat leidt tot stijging van conversieratio's, soms zelfs met dertig procent. Vooraanstaande merken als O'Neill, Adidas, Puma, s.Oliver en CoolCat hebben met succes iShopShape-software ingezet en opmerkelijke resultaten geboekt. Voor meer informatie: www.iShopShape.com.