Ingezonden persbericht


Gisteren opende oud-staatssecretaris Jetta Klijnsma onder grote belangstelling de expositie 'Macht en Houding' van beeldend kunstenaar Shahaila Winklaar. Zelden werd in de beeldende kunst zo trefzeker de essentie van leiderschap weergegeven.

Juist in het huidige politieke klimaat speelt de vraag waarom burgers een bepaalde leider volgen. Is het de boodschap? Is het benoemen van zogenaamde taboes? Is het de leider? Beeldend kunstenaar en politicoloog Shahaila Winklaar zoekt in haar beeldend werk naar de kern van de macht. Met slechts enkele krachtige lijnen geeft ze het wezen van gezag weer.

In haar speech benadrukte oud-staatssecretaris Jette Klijnsma de herkenbaarheid van de geportretteerde houdingen. Ze beëindigde haar toespraak met de woorden: "komt dat zien , komt dat zien!"

De tentoonstelling is te zien tot 30 november in Galerie HAAGS/Marcello's Art Factory, Koningin Emmakade 148, geopend van dinsdag tot en met vrijdag 10.00 - 17.00 uur en zaterdag van 13.00 - 17.00 uur. Meer info op www.marcellos.nl en www.winklaar.nl