Ingezonden persbericht


Alcoholvrij.com professionaliseert logistiek met e-fulfilment-dienst van Van de Scheur Logistiek

Samenwerking maakt verdere groei Alcoholvrij.com mogelijk; website mag sinds kort Thuiswinkel Keurmerk voeren

Vianen, 8 november 2010 - Logistiek dienstverlener Van de Scheur Logistiek sluit een e-fulfilment-contract met Alcoholvrij.com. Via zijn webwinkel verkoopt Alcoholvrij.com alcoholvrije wijnen, likeuren, whiskey en rum. Van de Scheur Logistiek verzorgt voor Alcholholvrij.com het volledige order- en voorraadbeheer en de uitlevering van de alcoholvrije producten aan klanten. Dit geeft Alcoholvrij.com de armslag om te groeien. Een bewijs hiervan is dat het bedrijf sinds kort het Thuiswinkel Keurmerk mag voeren.

Alcoholvrij.com verkoopt alcoholvrije kwaliteitswijnen. Deze wijnen worden na hun productie door een innovatief de-alcoholiseringsproces ontdaan van alcohol. Dit met behoud van de smaak en de gezonde stoffen, zoals vrije radicalen. Alcoholvrij.com is een uitkomst voor mensen die geen alcohol mogen of willen drinken. De producten van Alcoholvrij.com stellen mensen in staat wijn te drinken terwijl ze nog moeten autorijden of een sportieve of fysieke inspanning moeten leveren. Alcoholvrije wijnen zijn tevens een uitkomst voor zwangere vrouwen.

De webwinkel van Alcoholvrij.com groeide de afgelopen jaren enorm. Hierdoor ging steeds meer tijd zitten in het verwerken van orders en het versturen van leveringen. Alcoholvrij.com zocht daarom een partner die het gehele logistieke traject uit handen kon nemen. Het e-fulfilment-aanbod van Van de Scheur Logistiek sluit naadloos aan bij de wensen van Alcoholvrij.com. Door het gehele logistieke traject uit te besteden, is het verwerken van orders en versturen van bestellingen teruggebracht van dagen naar enkele minuten. De vrijgekomen tijd besteedt Alcoholvrij.com aan marketing- en salesactiviteiten.

Van de Scheur Logistiek heeft een koppeling gemaakt tussen zijn eigen Service Portal en de webwinkel van Alcoholvrij.com. Door middel van deze real-time koppeling komen orders in de webwinkel direct bij Van de Scheur Logistiek binnen. Dit garandeert een snelle uitlevering naar klanten. Alcoholvrij.com kan tevens gebruikmaken van de functionaliteiten van de Service Portal van Van de Scheur, zoals voorraadbeheer en track & trace.

"Dankzij Van de Scheur Logistiek beschikken we over een snellere orderverwerking en een hoge uitleveringsbetrouwbaarheid", zegt Robert-Jan Nederbragt, directeur van Alcoholvrij.com. "Dat dit bedrijf vanuit zijn eigen magazijn levert, bespaart ons ook nog eens veel ruimte. De samenwerking met Van de Scheur Logistiek maakt onze bedrijfsvoering efficiënter en professioneler. Hierdoor profiteren onze klanten van een snellere en betere service. Bovendien kunnen we de tijd die we nu besparen, besteden aan het uitbreiden van onze webwinkel."

"Van de Scheur Logistiek is verheugd over de samenwerking met Alcolholvrij.com. De alcoholvrije wijnen van deze webshop hebben een sterke marktpotentie", zegt Hanno van de Gronden, Business Development Manager bij Van de Scheur Logistiek. "Wij waren precies wat Alcoholvrij.com zocht. Een professionele e-fulfilment-organisatie die niet alleen de opslag en het inpakken uit handen neemt, maar een totaaloplossing biedt voor de webwinkel. Orders zijn nu bijvoorbeeld van begin tot eind te volgen voor zowel Alcoholvrij.com als zijn klanten."

####

Over Alcolholvrij.com
De webwinkel Alcoholvrij.com levert alcoholvrije wijnen, maar ook likeuren, rum en whiskey. De wijnen van Alcoholvrij.com worden gemaakt van druiven uit Frankrijk, Italië en Spanje. De zorgvuldig geselecteerde kwaliteitswijn wordt daarna gede-alcoholiseerd in Duitsland. Deze wijnen bevatten daardoor zestig procent minder calorieën dan alcoholhoudende wijn. De smaak van de alcoholvrije wijnen doet nauwelijks onder voor die van de oorspronkelijke wijnen. Alcoholvrij.com is een uitkomst voor mensen die geen alcohol mogen of willen drinken. Ook voor zwangere vrouwen, mensen die nog moeten rijden, een sportprestatie of andere fysieke prestatie moeten leveren of op dieet zijn, en voor mensen die niet van alcohol houden, is Alcoholvrij.com de ideale winkel. Meer informatie is te vinden via www.alcoholvrij.com.

Over Van de Scheur Logistiek
Van de Scheur Logistiek is een traditioneel familiebedrijf dat met zijn tijd meegaat. Van de Scheur Logistiek werd in 1956 opgericht door Gijs van de Scheur. In 2002 breidde zijn zoon Henk van de Scheur de organisatie uit. Naast de bestaande vestiging in Vianen staat er een beveiligd warehouse in Lelystad. Met een team van specialisten zorgt Van de Scheur Logistiek voor de uitvoering van alle logistieke uitdagingen. Met de combinatie Logistic Fulfilment, Marketing Fulfilment, Fashion Fulfilment, E-Fulfilment, Value Added Logistics en High Service Transport & Logistics heeft Van de Scheur Logistiek het 'one-stop-shopping'-concept in huis. Betrouwbaarheid, efficiëntie, flexibiliteit en transparantie zijn daarbij de uitgangspunten. Voor meer informatie: www.vandescheurlogistiek.nl.