Persbericht

TelewerkForum maakt nominaties voor TelewerkPrijzen 2010 bekend ~ Bel ADA, Carlson Wagonlit Travel, GGZ Noord-Holland-Noord, IBM, O'Neill Europe en Swung House Haaglanden genomineerd ~

Den Haag, 8 november 2010 - Zes organisaties zijn door de Stichting TelewerkForum genomineerd voor de jaarlijkse TelewerkPrijzen, die worden uitgereikt tijdens het Jaarcongres op 11 november. Voor de TelewerkJaarprijs2010 zijn Carlson Wagonlit Travel, IBM en GGZ Noord-Holland-Noord genomineerd; O'Neill Europe, Swung House Haaglanden en Bel ADA zijn in de race voor de TelewerkAspectprijs.

Het TelewerkForum reikt de prijzen al sinds 1999 uit. De TelewerkJaarprijs wordt toegekend aan een in Nederland gevestigde organisatie die Het Nieuwe Werken op een voorbeeldige wijze in de bedrijfsvoering heeft ingevoerd. De TelewerkAspectPrijs is bestemd voor onderzoeken, artikelen, werkplekconcepten, producten of diensten, die op een deelgebied een waardevolle bijdrage leveren aan de invoering van Het Nieuwe Werken. In 2009 wonnen SNS Reaal en KPN respectievelijk de TelewerkJaarprijs 2009 en de TelewerkAspectprijs.

Sinds 1 november heeft de jury uit twintig aanmeldingen een keuze gemaakt. Deze jury staat dit jaar onder de leiding van Arthur Tutein Nolthenius (bestuurslid van het TelewerkForum) en bestaat uit de volgende leden:
- Manja Jongsma, SNS Reaal, winnaar Jaarprijs 2009;
- Henk van Tilborg, KPN, winnaar Aspectprijs 2009;
- Frits Spangenberg, Raad van Advies TelewerkForum;
- Maarten Korz, Rabobank, Innovation Manager

De genomineerden voor de TelewerkPrijzen worden beoordeeld door de jury op de volgende vier onderdelen:
- Visie, originaliteit en innoverend vermogen;
- Effectiviteit, toepasbaarheid en haalbaarheid voor de organisatie en voor de medewerker;
- Kwaliteit van de invulling;

- Voorbeeldfunctie voor andere organisaties in Nederland

Willem de Jager, directeur van het TelewerkForum: "Deze prijzen zien we als een stimulans voor Nederlandse organisaties om Het Nieuwe Werken in te voeren. Veel organisaties zijn al op de goede weg en zij kunnen een inspiratie vormen voor anderen. Daarom krijgen de genomineerden de kans om voor een publiek te laten zien hoe ze met innovatieve oplossingen nu en in de toekomst bij kunnen dragen aan maatschappelijke en organisatorische problemen. Alleen door andere afspraken te maken tussen werkgevers en werknemers om tijd- en plaatsonafhankelijk te werken kunnen we bijvoorbeeld iets doen aan het fileprobleem in de spits en de vraag van werknemers om flexibele werkplekken en tijden."

Naast de uitreiking van de TelewerkPrijzen 2010 zal Agnes Jongerius, voorzitter van de vakbond FNV een aanmoedigingsprijs uitreiken aan die organisatie die door de eigen werknemers is voorgedragen als voorbeeld van een organisatie die op de goede weg is. Ook zal het TelewerkForum een oeuvreprijs uitreiken aan een Nederlandse ondernemer die geldt als goeroe en evangelist op het gebied van Het Nieuwe Werken.

Het TelewerkJaarcongres vindt plaats in het bruggebouw in Den Haag waar VNO-NCW is gevestigd. Het volledige programma is hier te vinden.