Ingezonden persbericht



---


PERSBERICHT

8 november 2010

Idyllisch Reestdal op de kaart

Interprovinciaal project aan de slag met toeristisch-recreatief Reestdal

Reestdal- Samen met bewoners en ondernemers wordt er vanuit recreatief-toeristische partijen in Drenthe en Overijssel de komende twee jaar gewerkt aan het project Idyllisch Reestdal. Dit project heeft als doel het Reestdal nog beter op de kaart te zetten en de contacten in het gebied te verstevigen.

Reestdal op de kaart

Het project Idyllisch Reestdal is een vervolg op het LEADERproject Reestdal op de kaart dat van 2007 tot 2009 liep. In dat project is de basis gelegd voor een gezamenlijke gebiedsmarketing voor het Reestdal. Zo is er een website gerealiseerd, zijn routes gemaakt en is gewerkt aan gebiedsprofilering en herkenbaarheid door bijvoorbeeld vlaggen en regiobordjes te maken.

Kleinschaligheid

Het nieuwe project is gefinancierd door EU (POP en LEADER), provincies Drenthe en Overijssel, de gemeenten Staphorst, Hardenberg, De Wolden en Meppel, Recreatieschap Drenthe en door ondernemers. Het wil met name de saamhorigheid tussen ondernemers en bewoners verder vergroten en de vermarkting van het gebied versterken. De vermarkting is passend bij de kleinschaligheid van het Reestdal. Het is de bedoeling toeristen en recreanten kennis te laten maken met de identiteit van het Reestdal: een idyllisch natuurrijk boerenland langs een kronkelende grensrivier.

Van internet tot struintocht

In het project zijn 17 projecten genoemd die de komende 2 jaar worden uitgevoerd. De projecten gaan van internet tot GPS-tochten. Ook struinen is een onderwerp dat verder onderzocht gaat worden. Alle projecten kunt u vinden op de website www.vechtdalmarketing.nl onder het kopje:projecten.



Ingezonden persbericht