Ingezonden persbericht


Meerderheid is positief over Het Nieuwe Werken

Amsterdam, 8 november 2010 - Deze week staat volop in het teken van 'Het Nieuwe Werken', maar wat vindt de Nederlandse beroepsbevolking er eigenlijk van om plaats- en tijdonafhankelijk te kunnen werken? Uit een online onderzoek, uitgevoerd door Monsterboard.nl, blijkt dat een ruime meerderheid (57%) van de respondenten positief tegenover Het Nieuwe Werken staat.

De meerderheid van de respondenten ziet Het Nieuwe Werken als een uitkomst, omdat ze hun werk kunnen doen wanneer ze dat het beste uitkomt. Slechts acht procent van de respondenten is minder positief over deze manier van werken. Vier procent vreest dat onregelmatige werktijden een aanslag betekent op hun privéleven. De andere helft denkt niet genoeg discipline te hebben om zelf zijn werktijd in te delen. Uit het onderzoek blijkt daarnaast dat 35% van de respondenten geen idee heeft wat Het Nieuwe Werken inhoudt.

Volgens Warren Hammond, Managing Director van Monsterboard.nl, moeten werkgevers met deze uitkomsten aan de slag. "De toename van het aantal professionals en de technologische vooruitgang zorgen ervoor dat werken in minder vaste structuren hoeft plaats te vinden dan 10 tot 20 jaar geleden. Werknemers van alle leeftijden hebben behoefte aan flexibiliteit en beschouwen het als waardevol om een gezonde werk-/privébalans te krijgen. Wij weten van veel van onze klanten dat zij Het Nieuwe Werken beschouwen als de sleutel om talent aan zich te binden en gebonden te houden" aldus Hammond.

De Week van het Nieuwe Werken
8 tot en met 14 november is in Nederland voor het eerst de Week van Het Nieuwe Werken. In deze week worden activiteiten georganiseerd om het Nieuwe Werken te stimuleren.

Volg Monsterboard.nl op Twitter: http://twitter.com/monsternieuws

Bekijk hier onze film met daarin onze visie op de veranderende wereld van werk.

/// EINDE BERICHT ///

Over Monsterboard.nl

Monsterboard.nl (www.monsterboard.nl ) is gestart op 13 januari 1998 en gevestigd in Amsterdam. Op Monsterboard.nl staan circa 23.000 vacatures. Per maand kent de site meer dan 1,75 miljoen bezoeken (april 2010).

Monsterboard.nl is onderdeel van Monster®, marktleider op het gebied van online recruitment. Monster is in 1994 opgericht in de Verenigde Staten. Het hoofdkantoor staat in Massachusetts. Monster heeft 37 lokale websites, gevestigd in 36 landen over de gehele wereld. Monster staat bekend om het samenbrengen van gekwalificeerde kandidaten uit alle delen van de arbeidsmarkt met gerenommeerde bedrijven in de meest uiteenlopende sectoren. Met behulp van geavanceerde technologie en optimale dienstverlening hebben bedrijven maximale controle over hun recruitmentproces. Meer informatie over de producten en dienstverlening van Monsterboard.nl is te vinden op http://recruiter.monsterboard.nl.

Over Monster Worldwide

Monster Worldwide, Inc. (NYSE: MWW), het moederbedrijf van Monster®, dat al meer dan een decennium marktleider is op het gebied van online-recruitment, heeft als streven mensen te inspireren om hun leven te verbeteren. Door lokaal aanwezig te zijn in belangrijke markten in Noord-Amerika, Europa en Azië kan Monster wereldwijd werkgevers in contact brengen met werkzoekenden van hoge kwaliteit en persoonlijk carrière-advies bieden. Via websites en online-diensten biedt Monster adverteerders brede, welomschreven doelgroepen. Monster Worldwide maakt deel uit van de S&P 500-index. Meer informatie over de producten en diensten van Monster is te vinden op: www.monster.com. Zie voor meer informatie over Monster Worldwide: http://corporate.monster.com.

Wilt u geen Monsterboard.nl persberichten meer van ons ontvangen? Reply dan op deze mail.


Noot voor redacties

Contactinformatie (