Persbericht

IDB Groep introduceert DigiShop
~ Nieuwe webshop voor technische groothandels per direct beschikbaar ~

Woerden, 8 november 2010 - IDB Groep introduceert DigiShop, een nieuwe webshop voor technische groothandels. DigiShop wordt geïntegreerd in de bestaande webomgeving en aangepast aan de huisstijl van de organisatie. De webwinkels zijn gericht op gebruiksvriendelijkheid en het systeem wordt geïntegreerd met overige bestaande bedrijfssystemen.

Eén van de eersten die DigiShop in gebruik heeft genomen, is Ratering Bouw & Industrie. Bij deze technische groothandel is sinds begin oktober de webshop actief. Jeanet Ratering: "Ons bedrijf levert al ruim veertig jaar gereedschappen en aandrijftechnieken. Na een recente verhuizing zijn we ons meer gaan richten op de industriële markt en zijn we ons gaan oriënteren op de toekomst. Het opzetten van een webshop voor onze relaties is daar een belangrijk onderdeel in."

Ratering Bouw & Industrie is een technische groothandel die met zowel grote klanten als ZZP'ers te maken heeft. Ratering: "Het feit dat wij nog niet over een webshop beschikten werkte als remmende factor. Nu kunnen onze klanten 24 uur per dag via ratering.nl bestellingen plaatsen en informatie inwinnen. Vanaf dag één kwamen de orders binnen en wordt de webshop dag en nacht voor info geraadpleegd."

DigiShop biedt alle relevante informatie voor klanten. Het zoeken van artikelen gaat via een uitgebreide zoekfunctie. Per geselecteerd artikel zijn detailgegevens beschikbaar zoals beeldmateriaal, omschrijving, bruto/nettoprijs en eventuele kortingen.

Jeroen van Zwienen, directeur bedrijfsinformatisering IDB Groep: "Wij zien al een hele tijd een toenemende vraag naar webshops bij technische groothandels. Deze groothandels willen hun huidige en potentiële klanten 24 uur per dag en zeven dagen per week online informatie en service kunnen bieden. Met DigiShop hebben we een hele grote stap gezet. Niet alleen is DigiShop erg gebruiksvriendelijk, maar er is ook veel aandacht besteed aan optimale vindbaarheid op het internet'."