Ingezonden persbericht


BurlinQ lanceert Nederlandse Credit Managers' Index

Credit Manager krijgt meer zicht op eigen cijfers

Woerden, 8 november 2010 - BurlinQ lanceert de Nederlandse versie van de Credit Mangers' Index op www.cm-benchmark.nl. In de Verenigde Staten wordt deze index gezien als één van de belangrijkste economische indicatoren. BurlinQ heeft in overleg met de Amerikaanse uitgever van de Credit Managers' Index, de NACM, besloten om deze index ook naar Nederland te halen.

De Credit Managers' Index levert sinds 2003 een belangrijke bijdrage aan het inzicht in de Amerikaanse economie. Het bevat tien indicatoren die de deelnemers maandelijks opgeven. Deze indicatoren zijn in te delen in positieve indicatoren, zoals omzet en aantal nieuwe klanten en negatieve indicatoren, zoals overdue, incassozaken, afboekingen en klachten. De credit manager kan kosteloos deelnemen en krijgt als eerste inzicht in en exclusieve rapportages over zijn eigen presteren ten opzichte van dat van het gemiddelde.

Arjan Stigter, directeur van BurlinQ: 'Om tegemoet te komen aan de wens van credit managers in Nederland om consistent vergelijkingsmateriaal te verkrijgen, heeft BurlinQ samen met Kwestplus een onafhankelijke site laten ontwikkelen (www.cm-benchmark.nl). Via deze website toetst de deelnemende credit manager zijn eigen cijfers direct online aan de aanwezige totaaldata van de andere deelnemers. Daarnaast kan er een kwalitatieve toets worden gedaan op meer dan 100 parameters aan de hand van een online healthcheck.' De verschillende indicatoren die de Credit Managers' Index bepalen, worden iedere maand bij de deelnemers opgevraagd. Credit managers kunnen zich aanmelden op www.cm-benchmark.nl. Begin 2011 worden de eerste resultaten gepubliceerd, de deelnemers worden direct online op de hoogte gehouden.

Over BurlinQ
BurlinQ is specialist in creditmanagement detachering. De activiteiten van BurlinQ zijn interim (credit)management, projectmanagement, internationaal debiteurenbeheer en financiële dienstverlening met als belangrijkste doel de cashflow van (middel)grote ondernemingen te maximaliseren en zeker te stellen.
Noot voor redacties

Noot voor de redactie,