Agfa-Gevaert Group

Agfa-Gevaert kondigt de resultaten van de private plaatsing van de scrips aan

Niet voor verspreiding of bekendmaking in de Verenigde Staten van Amerika, Zwitserland, Canada, Australië of Japan


* Press release

* Mortsel (België)

* November 08, 2010 12:30

Agfa-Gevaert NV kondigt aan dat na de private plaatsing van de scrips 100% van de openbare aanbieding aan bestaande aandeelhouders en nieuwe investeerders werd onderschreven. Bijgevolg zullen geen aandelen worden opgenomen door de banken die optreden als underwriter.

Vandaag, 8 november 2010, werden de 13.402.472 niet-uitgeoefende voorkeurrechten aan institutionele beleggers in de Europees Economische Ruimte aangeboden via een procedure van plaatsing van scrips aan de prijs van 4,40 EUR per scrip. Institutionele beleggers hebben alle niet-uitgeoefende voorkeurrechten aangekocht. Deze investeerders hebben zich onherroepelijk verbonden de scrips uit te oefenen en in te schrijven voor 1 nieuw aandeel voor 3 scrips aan een inschrijvingsprijs van 3,45 EUR per aandeel.

De netto-opbrengst (na aftrek van bepaalde kosten) die aan de houders van niet-uitgeoefende rechten toekomt bedraagt 0,3166 EUR per coupon nr. 9. Dit bedrag zal vanaf maandag 15 november 2010 uitbetaald worden.

De definitieve resultaten van de kapitaalverhoging worden bekendgemaakt op dinsdag 9 november 2010 via een persbericht en publicatie in de financiële pers.

De betaling van de inschrijvingsprijs, de vaststelling van de kapitaalverhoging en de notering van de nieuwe aandelen en VVPR-strips op Euronext Brussels worden verwacht plaats te hebben op vrijdag 12 november 2010.

De verhandeling van de aandelen van Agfa-Gevaert NV op Euronext Brussels zal hervatten omstreeks 13u15.

Beschikbaarheid van het prospectus

Exemplaren van het prospectus zijn kosteloos beschikbaar voor beleggers sinds 21 oktober 2010, in België, op de maatschappelijke zetel van Agfa-Gevaert NV op het adres Septestraat 27, 2640 Mortsel, en kunnen op verzoek worden verkregen bij BNP Paribas Fortis op het telefoonnummer
+32(0)2/433.40.32 (Frans), of +32(0)2/433.40.31 (Nederlands), bij het KBC Telecenter op het telefoonnummer +32(0)3/283.29.70, bij het CBC Bank Telecenter op het nummer +32(0)800.92.020, en bij ING op het telefoonnummer +32(0)2/464.60.04 (Engels) of +32(0)2/464.60.01 (Nederlands) of +32(0)2/464.60.02 (Frans). Het prospectus kan tevens op de volgende websites worden geraadpleegd: www.agfa.com, www.bnpparibasfortis.be/saveandinvest (Engelse versie), www.bnpparibasfortis.be/sparenenbeleggen (Nederlandse versie), www.bnpparibasfortis.be/epargneretplacer (Franstalige versie van de samenvatting), www.kbc.be, www.kbcsecurities.be, www.bolero.be en www.ing.be.

Disclaimer

Dit persbericht maakt geen aanbod uit om effecten te verkopen noch een uitnodiging tot het doen van een aanbod tot aankoop van effecten van Agfa-Gevaert NV onder Belgisch recht of het recht van enig ander rechtsgebied. Beleggers mogen niet inschrijven op enige effecten waarnaar verwezen wordt in deze mededeling op basis van de informatie die hierin is opgenomen. Er zal geen verkoop van effecten plaatsvinden in enig rechtsgebied waarin zulk aanbod, uitnodiging of verkoop onwettig zou zijn zonder voorafgaande registratie of goedkeuring onder de financiële wetgeving van zulk rechtsgebied. Deze mededeling is geen aanbod tot verkoop van effecten in de Verenigde Staten van Amerika, Zwitserland, Canada, Australië of Japan, noch maakt deze mededeling een openbaar bod van aandelen uit in Frankrijk in de zin van artikel L.411.1 van het Franse Monetaire en financiële wetboek (Code monétaire et financier) en de algemene regels van de "autorité des marchés financiers". De effecten zijn niet en zullen niet worden geregistreerd onder de US Securities Act van 1933, zoals gewijzigd, en mogen niet worden aangeboden of verkocht in de Verenigde Staten van Amerika behoudens registratie of een toepasselijke vrijstelling van registratie daaronder. Geen mededeling of informatie over de kapitaalverhoging van Agfa-Gevaert NV mag worden verspreid onder het publiek in rechtsgebieden andere dan België waar voorafgaande registratie of goedkeuring is vereist voor een dergelijk doeleinde. Geen stappen werden of zullen worden ondernomen inzake aanbieding van voorkeurrechten, scrips of aandelen buiten België in enig rechtsgebied waar dergelijke stappen zouden zijn vereist. De uitgifte, uitoefening of verkoop van voorkeurrechten, scrips en inschrijving op of aankoop van aandelen, voorkeurrechten of scrips zijn onderworpen aan bijzondere wettelijke of reglementaire beperkingen in bepaalde rechtsgebieden. Agfa-Gevaert NV is niet aansprakelijk in het geval dat deze beperkingen worden overtreden door enige persoon. Deze mededeling is geen aanbiedingsdocument of prospectus in verband met een aanbieding van effecten door Agfa-Gevaert NV. Beleggers mogen noch een aanbod aanvaarden van effecten waarvan sprake in dit document noch deze verwerven tenzij ze dit doen op grond van informatie vervat in het toepasselijke prospectus of aanbiedingsdocument dat zal worden gepubliceerd dan wel verspreid door Agfa-Gevaert NV. Dit document vormt noch een aanbod tot verkoop noch een verzoek tot aankoop van of inschrijving op effecten en men kan er zich niet op baseren voor enige beleggingsovereenkomst of - beslissing.

---