Ingezonden persbericht


Zeventiende Bep van Klaveren Memorial in
teken van boksen, show en entertainment

ROTTERDAM - Het bestuur van de stichting Bep van Klaveren Memorial nodigt de media uit voor een informele persbijeenkomst op maandag 1 november oktober om 11.00 uur in hotel Van der Valk Ridderkerk, aan de Krommeweg 1. Vooruitlopend op de zeventiende editie van het met afstand grootste en oudste boksevenement van ons land, zal het programma ter nagedachtenis aan de vermaarde Olympisch kampioen van 1928 worden gepresenteerd.

De zeventiende Bep van Klaveren Memorial vormt op maandag 8 november het toneel van een interland tussen de selecties van Nederland en Ierland. Het programma dat door technisch adviseur Arnold Vanderlyde en dames bondscoach Ton Dunk is samengesteld, bestaat uit zes partijen, aangevuld met één profpartij. De avond, die wederom alleen op uitnodiging kan worden bijgewoond, begint om 20.00 uur. De Rotterdamse zanger Marc Benz opent de avond voor de 3000 bezoekers met het lied "Dat kan alleen in Rotterdam". Na een minuut stilte ter nagedachtenis aan de Dutch Windmill worden vervolgens de selecties van Nederland en Ierland voorgesteld.

Tijdens de Bep van Klaveren Memorial worden bokspartijen afgewisseld met spectaculaire (show)optredens en entertainment van internationaal niveau. RTV Rijnmond-verslaggever Ruud van Os zal in de ring wederom optreden als speaker, terwijl de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb de Bep van Klaveren Memorial prijs zal uitreiken. In het Topsportcentrum, naast de Kuip, zullen op de avond wederom speciale T-shirts worden verkocht, waarvan de opbrengst ten goede komt aan de stichting Rotterdam Boxing.

Rotterdam Boxing wil samen met de hoofdsponsor van de Bep van Klaveren Memorial, Rotterdam Investment Group, en Rotterdam Topsport trachten om de basis te leggen om op de Olympische Spelen van 2012 in Londen of 2016 in Rio de Janeiro weer een Rotterdamse bokser of bokster in de ring te laten stappen. De zeventiende Bep van Klaveren Memorial is op zaterdag 13 november in een ruime samenvatting te zien bij TV Rijnmond. Radio Rijnmond zendt het boksgala live uit op FM 93.4.