La Luna presenteert Harmoniepark


Een internationaal crossover-project tussen muziek, poëzie en beeldende kunst

ALKMAAR, 20100908 -- `Harmoniepark' is een internationaal en baanbrekend project van de Nederlandse muziekgroep La Luna. Een grensoverstijgende synthese van muziek, poëzie en beeldende kunst in een veelheid van talen en stijlen. Voor dit project werkt La Luna als componistencollectief samen met aanstormende en gevestigde dichters uit heel Europa.

Luisteren naar La Luna is een bijzondere belevenis. Klanken en woorden banen zich met speels gemak een weg naar het hart van iedereen die ernaar luistert. La Luna verleidt, ontroert, overtuigt en ontwapent. Met een verwarmende intensiteit die het ene moment een glimlach op je gezicht tovert en je het andere moment een brok in je keel bezorgt. Een meeslepend repertoire dat reikt van chansons en fado's tot jazzy songs. Fragiele liedjes, afgewisseld met passie en vuur.

In 2008 is La Luna door de jury unaniem uitgeroepen tot de hoofdprijswinnaar van de Rabobank Cultuurprijs. Pure muziek, gebracht door vijf gedreven muzikanten die hun sporen verdienden op de Nederlandse theaterpodia met bijvoorbeeld Mathilde Santing, Brigitte Kaandorp, Marcel de Groot, Nuhr, Erik van Muiswinkel en Lebbis en Jansen. In november lanceert La Luna een internationaal en baanbrekend project `Harmoniepark' waar muziek, poëzie en beeldende kunst samenkomen.

Op 8 november 2010 zal de première van dit project plaatsvinden in theater De Vest te Alkmaar gevolgd door een landelijke theatertour.





Ingezonden persbericht