Introductie mediX scheenbeschermers in Nederland


SOESTDIJK, 20101108 -- RMC mediX heeft een medische, kousvormige scheenbeschermer ontwikkeld voor mensen die door ziekte en/of langdurig medicijngebruik, een verhoogd risico lopen op verwondingen of last hebben van een zogenaamd `open been'.

Veel mensen hebben last van kwetsbare onderbenen en met name de scheenbenen. Daar zijn verschillende medische oorzaken voor aan te wijzen. Enkele voorbeelden zijn:
* dunne, tere huid als gevolg van bijvoorbeeld langdurig Prednisongebruik;
* spataderen die wonden aan het onderbeen veroorzaken;
* slechte bloeddoorstroming bij zogenaamde `etalagebenen'.
Om uw scheenbenen te beschermen tegen verwondingen als gevolg van stoten, heeft RMC mediX, na gedegen onderzoek en ontwikkeling en in samenwerking met medisch specialisten, een speciale beschermer (mediX) ontwikkeld. De mediX-beschermer bestaat uit een lichte steunkous met een uniek ontwikkelde ondoordringbare beschermingslaag ter hoogte van het scheenbeen. Het gebruikte materiaal is volledig antibacterieel en 100% ademend. Hierdoor kan de beschermer gedurende de gehele dag worden gedragen. De beschermer is door de patiënt zelf eenvoudig aan en uit te trekken. De verkoop van de medisch geteste mediX-scheenbeschermer vindt plaats via de website van RMC mediX, www.rmcmedix.com.

RMC mediX is een Nederlands bedrijf dat gespecialiseerd is in Medisch toepasbare hulpmiddelen. RMC mediX produceert de medische scheenbeschermers in eigen beheer en heeft het alleenrecht op de wereldwijde verkoop van dit product. De scheenbeschermer is vanaf 15 december 2010 verkrijgbaar.





Ingezonden persbericht