Adviesbureau Zenc bouwt wabo-dienstverlening uit in een nieuw bedrijf


DEN HAAG, 20101108 -- Zenc professionaliseert met de Wabo Management Services BV haar activiteiten voor de invoering van de Wabo (Wet Algemene Bepaling Omgevingsrecht) die per 01-10-2010 van kracht is geworden. Met de oprichting van Wabo Management Services BV speelt Zenc in op de landelijke ontwikkelingen om de kwaliteit, continuïteit en efficiëntie van decentraal te verlenen vergunningen, toezicht en handhaving te verbeteren.

Zenc is gespecialiseerd in de verbetering van de beleidsuitvoering en bedrijfsvoering van overheden met behulp van innovatieve methoden en technieken. In de afgelopen tien jaar hebben gemeentelijke bouw- en woningtoezichtafdelingen, ministeries en provincies gebruik gemaakt van de dienstverlening van Zenc op het gebied van vergunningverlening, toezicht en handhaving.

Wabo Management Services BV richt zich op het verzamelen, analyseren en creëren van relevante managementinformatie. Dit draagt bij aan het effectiever, efficiënter en klantvriendelijker maken van de vergunningverlening-, toezicht- en handhavingsactiviteiten van inspectiediensten, gemeenten, provincies en regionale uitvoeringsdiensten (RUD's). Het bedrijf gaat ook de Benchmark Wabo en de Wabo Kwaliteit Service uitvoeren en zich toeleggen op het uitbouwen en exploiteren van de kennis over risicogericht toetsen.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.wabomanagementservices.nl