Nieuw: ICTroom Flex. De makkelijkste weg naar een compact en compleet


Totale ontzorging door één ervaren partner

AMSTERDAM, 20101108 -- ICTroom, expert in state-of-the-art computerruimtes, introduceert een compact en compleet, schaalbaar en betaalbaar datacenter, de ICTroom Flex. Een plug & play concept, met 100% flexibiliteit in racks, connectivity in het rack, UPS- en koelvermogen. En aangeboden met diverse vormen van beheer, onderhoud en financiering.

Met deze ontwikkeling realiseren wij als het ware de meest ideale situatie voor de klant", licht Chris Galenkamp, Managing Director ICTroom toe. "Het is een computerruimte waarin al zowel IT als Facility hun wensen gerealiseerd zien en veranderingen kunnen bovendien op elk gewenst moment moeiteloos worden doorgevoerd. ICTroom Flex® biedt 100% flexibiliteit in racks, aansluitingen in het rack, UPS- en koelvermogen. De klant kan zijn datacenter op elk gewenst moment aanpassen en uitbreiden. Zonder downtime." Samenwerken met dienstverlener ICTroom betekent voor de klant, één ervaren partner, die niet alleen een schaalbaar datacenter levert, maar ook alle aanvullende producten en diensten op het gebied van bouwkunde, noodstroom, beveiliging, data-bekabeling in huis heeft. ICTroom Flex® wordt aangeboden met diverse vormen van beheer, onderhoud en financiering. Dat betekent voor de klant: maximale uptime zonder zorgen.

Lage investering
Het idee achter ICTroom Flex® is dat de klant nooit meer aanschaft dan hij op dat moment nodig heeft. Ofwel: pay as you grow en dus lage initiële investeringen. Inspelend op de marktsituatie, waar financiering soms een struikelblok vormt, biedt ICTroom in samenwerking met gerenommeerde banken, tevens diverse vormen van lease aan. ICTroom Flex® wordt dan een Managed Room, waarbij onderhoud en beheer aan ICTroom wordt uitbesteed. De klant betaalt een overzichtelijk bedrag per maand, zonder investeringen op zijn balans.

Doordachte techniek
UPS, batterij en verdeler zijn InRow in één 19" rack geplaatst. Ook koeling bevindt zich in een 30 cm rack tussen de andere serverracks. Deze InRow locatie maakt ICTroom Flex® zeer compact van afmeting. Door de toepassing van doordachte technieken is ICTroom Flex® op elk moment uit te breiden. De on-top busbar maakt elk vermogen, 1 of 3 fase in elk rack direct beschikbaar. De batterijen zijn hot-swappable en kunnen gewisseld worden zonder dat de UPS uitgeschakeld hoeft te worden. Onnodige downtime wordt zo vermeden. De infrastructuur maakt deel uit van de opstelling en staat dus los van de ruimte. Met als voordeel dat de ICTroom Flex® niet alleen eenvoudig is uit te breiden maar zelfs te verhuizen is. Op die manier gaan er weinig kosten verloren, wat ICTroom Flex® extra onderscheidt van andere oplossingen. ICTroom Flex® is standaard voorzien van een monitoringtool met realtime inzicht in uptime, efficiency, capaciteit. Remote beheer met aansluiting op een professionele meldkamer is ook mogelijk.

Snelle operatie
ICTroom Flex® wordt aan tafel bij de klant geconfigureerd, zodat hij direct inzicht in de mogelijkheden en kosten heeft. De totale bouw van ICTroom Flex® neemt nog geen 14 werkdagen in beslag. Kijk op www.ictroom.nl/ictroom-flex.html

Over ICTroom
ICTroom Company is specialist op het gebied van datacenter facility infrastructuur. ICTroom ontwerpt, bouwt, managet en financiert groene en state-of-the-art datacenters of serverruimtes voor toonaangevende organisaties. Door ervaring, knowhow en een uniek portfolio is ICTroom inmiddels uitgegroeid tot één van de toonaangevende en snelst groeiende bedrijven binnen de technologiesector. ICTroom werkt met name in Nederland en op beperkte schaal in omliggende landen. Voor meer informatie, bezoekt u www.ictroom.nl