Ricky Rijneke wint prijs voor beste filmdebuut


Film Wing, the fisch that talked back valt weer in de prijzen

ROTTERDAM, 20101108 -- De korte film WING, the fish that talked back van Ricky Rijneke heeft de prijs voor het beste fictie debuut gewonnen op het internationale debuut film festival SCENECS.

Zij mocht de prijs `The Dutch Golden Stone' afgelopen zaterdag in ontvangst nemen. Aan de prijs is ook een geldbedrag verbonden van ¤ 10.000 te besteden aan een nieuwe film.
De tienkoppige vakjury bestond uit filmmakers, acteurs en journalisten waaronder Jos Stelling, Pieter Verhoeff, Stevin de Jong en Ronald Ockhuysen.

SCENECS is een internationaal debuut filmfestival dat nieuwe regisseurs met hun eerste film de ruimte geeft voor hun verdere ontwikkeling. Scenecs vond van 3 t/m 7 november plaats in Amersfoort.

In WING, the fish that talked back wordt het dagelijkse leven verteld vanuit het perspectief van het zesjarige Aziatische meisje Wing, dat in haar fantasie verdwaalt. De gebeurtenissen in haar wereld zijn wonderbaarlijk, soms vreemd en
angstwekkend.
WING, the fish that talked back werd wereldwijd op meer dan 50 Internationale film festivals vertoond.
De film werd reeds meerdere malen onderscheiden o.a. in de USA. Recent won de film de Juryprijs op het festival van de korte film van de Côte Bleue in Frankrijk.
De wereldpremière vond plaats op het prestigieuze filmfestival van Locarno in de officiële competitie `Leopards of Tomorrow'.

De internationale verkoop is in handen van Elypse Film Distribution in Spanje. De film is in verschillende landen verkocht.

De film werd geproduceerd door Werkstad producties (Ricky Rijneke) in samenwerking met Rotterdam Films (Rijneke & van Leeuwaarden).


EXTRA INFORMATIE

Momenteel werkt Ricky Rijneke aan de afwerking van haar lange speelfilm debuut De Stillen met een internationale cast en crew, o.a. bestaande uit de actrice Orsi Toth (shooting star Berlinale 2009). Zij speelde eerder in de films WOMEN WITHOUT MEN (Zilveren Leeuw Filmfestival Venetië 2009), DELTA (Fripresci prijs Filmfestival Cannes 2008). Camerawerk werd uitgevoerd door Gergely Poharnok en Jean-Paul de Zaeytijd en die met hun bijdragen aan films zoals HUKKLE, TAXIDERMIA, ELDORADO en ULTRANOVA, eerder op het Cannes filmfestival te zien waren.


DE STILLEN wordt geproduceerd door Rotterdam Films.
DE STILLEN werd uit meer dan vijftig projecten geselecteerd en gehonoreerd met een productie bijdrage voor het realiseren van de film. Deze competitie is een gezamenlijk initiatief van het Nederlands Fonds voor de Film en de Mondriaan Stichting, die onder de noemer `De Verbeelding' speelfilms met een uitgesproken visuele aanpak een impuls wil geven.


Meer informatie:
Rotterdam Films
Tel. 010 465 85 65 of 06 50 29 35 86
Email info@rotterdamfilms.nl
www.rotterdamfilms.com