Certificering voor OV-chipkaartlezer MoveXL


DE MEERN, 20101108 -- Het vorig jaar gelanceerde applicatieplatform voor mobiele medewerkers in de OV-branche, MoveXL, is onlangs gecertificeerd door Trans Link Systems (TLS). Met de certificering heeft EsperantoXL bewezen software te leveren die veilig en optimaal werkt met het centrale verwerkingssysteem van de nationale OV-chipkaart, zoals door TLS ontwikkeld.

MoveXL is een applicatieplatform dat mobiele medewerkers bij OV-bedrijven vele verschillende functionaliteiten biedt. Zo biedt het softwaresysteem hen onder andere de mogelijkheid de OV-chipkaart te controleren, registraties door te geven en boetes uit te schrijven. Daarnaast kan met MoveXL realtime bijgestuurd worden op personeelsinzet, biedt het systeem extra salesmogelijkheden en heeft de mobiele medewerker de beschikking over een `unified inbox.' MoveXL rekent af met `eiland-automatisering': het biedt één systeem voor alle toepassingen en is modulair opgebouwd, waardoor nieuwe toepassingen eenvoudig kunnen worden toegevoegd. De module voor het lezen van OV-chipkaarten van het systeem is recent door TLS gecertificeerd.

Eenvoudig hercertificeren
EsperantoXL, het bedrijf dat MoveXL heeft ontwikkeld, is uiteraard erg blij met de certificering. `Door deze certificering weten onze klanten dat onze software optimaal aansluit op de systemen van Trans Link Systems,' zegt Melle Sprenger, Technisch Directeur van EsperantoXL. `Maar het blijft hier niet bij. Doordat MoveXL modulair is opgebouwd, kunnen we nieuwe modules en maatoplossingen ook eenvoudig laten hercertificeren, terwijl het onderliggende platform gehandhaafd blijft. Nieuwe applicaties kunnen zo moeiteloos worden geïntegreerd in de reeds bestaande software.'

Efficiënt, kostenbesparend en flexibel
Door die modulaire opbouw is MoveXL een zeer flexibel systeem, waarmee door OV-bedrijven snel ingespeeld kan worden op veranderingen in de dynamische markt, zoals nieuwe vormen van dienstverlening of een veranderend takenpakket van de mobiele medewerkers. Dit zorgt voor meer efficiency, kostenbesparing en flexibiliteit. MoveXL is hardware-onafhankelijk en eenvoudig in het gebruik. `Bij de ontwikkeling van MoveXL stond gebruiksgemak voorop,' zegt Melle Sprenger. `En ook de service achteraf vinden wij erg belangrijk. Wij begrijpen dat onze klanten bij een storing niet kunnen wachten tot na het weekend. Daarom zorgen wij ervoor dat het altijd werkt: 24 uur per dag, 7 dagen in de week.' Maar EsperantoXL biedt meer dan een goede service. Het innovatieve softwarebedrijf is in 2002 opgericht en heeft inmiddels een uitgebreid trackrecord op het gebied van mobiele systeemintegratie en slimme oplossingen voor de OV-markt. Betrokkenheid bij de klant, efficiency en heldere communicatie staan hierbij centraal.

EsperantoXL