Singles te kritisch in de liefde


OOSTERHOUT, 20101108 -- Het internettijdperk staat garant voor talloze contactmogelijkheden en toch lijkt het voor singles moeilijker dan ooit om de liefde van hun leven te vinden. De single is kritisch. Te kritisch, zo zeggen ze zelf. Maar liefst 80 procent van de ondervraagden zegt dat ze te veel noten op hun zang hebben. Dit blijkt uit onderzoek van Online Magazine Singlessite.nl dat 540 singles aan de tand voelde over hun prins(es) op het witte paard.

Te kritisch
Iedereen heeft een ideaalbeeld voor ogen tijdens de zoektocht naar zijn of haar ideale partner, maar is dit wel een realistisch beeld? Niet echt, zo zegt de single zelf. Maar liefst 31 procent erkent dat ze veel te kritisch zijn bij hun zoektocht naar de ware liefde. Nog eens 49 procent vindt zichzelf slechts `een beetje te kritisch'. Ook het beeld dat hogeropgeleide singles een nog complexer eisenpakket hebben dan lageropgeleide alleenstaanden wordt bevestigd door 84 procent van de ondervraagden.

Must haves
Hoogste tijd om de single maar eens te vragen naar welke harde eisen er dan worden gesteld aan die ideale partner. De top 7 van must haves ziet er als volgt uit:

Mannen:
1. Goed verzorgd lichaam
2. Sociaal aangelegd
3. Zachtaardig karakter
4. Good looks
5. Attente eigenschappen
6. Goede opleiding
7. Eigenzinnig karakter

Vrouwen:
1. Sociaal aangelegd
2. Goed verzorgd lichaam
3. Attente eigenschappen
4. Goede opleiding
5. Zachtaardig karakter
6. Leuke familie/vrienden
7. Goede baan

Karaktereigenschappen
Los van de sociaal maatschappelijke criteria en het uiterlijk werd de singles ook gevraagd naar de belangrijkste karaktereigenschappen die hun toekomstige partner moet bezitten.

Mannen:
1. Eerlijk
2. Liefdevol
3. Trouw
4. Humoristisch
5. Seksueel ingesteld
6. Zorgzaam
7. Ruimdenkend

Vrouwen:
1. Eerlijk
2. Humoristisch
3. Trouw
4. Intelligent
5. Liefdevol
6. Stabiel
7. Zorgzaam

Opmerkelijk is te noemen dat het 70 procent van de ondervraagde singles er van overtuigd is dat een relatie leuker, boeiender en beter zal zijn als partners een soortgelijk karakter hebben. Het fenomeen `opposites attract' is dus voor velen niet langer de sleutel tot een goede relatie.

Afknappers
Kritisch zijn heeft niet alleen te maken met de wensen en eisen ten aanzien van de nieuwe partner maar misschien nog wel meer met afknappers en zaken die een definitieve `no go' veroorzaken. Singles ergeren zich groen en geel als er sprake is van de volgende zaken:

Mannen:
1. Onverzorgd lichaam
2. Lelijk gebit / slechte adem
3. Asociaal gedrag
4. Egotripperij
5. Zichzelf in middelpunt plaatsen
6. Nauwelijks een eigen mening
7. Lui

Vrouwen:
1. Asociaal gedrag
2. Lelijk gebit / slechte adem
3. Onverzorgd lichaam
4. Emotioneel onvolwassen
5. Egotripperij
6. Lui
7. Nauwelijks een eigen mening

Een erg leuk contact waarbij de onvervalste klik aanwezig is hoeft zeer zeker niet te leiden tot een relatie. Er zijn meer dan voldoende redenen voor de single man en vrouw die roet in het eten kunnen gooien. Die top 5 ziet er zo uit:

Mannen:
1. Heeft claimende ex
2. Woont te ver weg
3. Heeft vervelende kinderen
4. Is familieziek
5. Heeft geen baan

Vrouwen:
1. Heeft claimende ex
2. Heeft geen baan
3. Heeft vervelende kinderen
4. Woont te ver weg
5. Geen rijbewijs, eigen vervoer

Ultiem geluk
De zoekende single doet er goed aan nog eens kritisch naar zichzelf te kijken als men zich ooit nog in de armen wil werpen van de prin(es) op het witte paard. Dat dit uiteindelijk wel de ultieme wens van velen is blijkt uit hetzelfde onderzoek. Maar liefst 98 procent van de geënquêteerde laat weten serieus op zoek te zijn naar de liefde van zijn of haar leven.

Online Magazine Singlessite