Ingezonden persbericht


'NIEUW LEIDERSCHAP' SLEUTEL TOT MEER M/V DIVERSITEIT

Benjamin Zander licht nieuwe visie toe op m/v diversiteitscongres Talent naar de Top

Amsterdam, 16 september 2010 - Een steerk en effectief m/v diversiteitsbeleid kan alleen worden bereikt als organisaties anders durven denken, grenzen durven te verleggen en afwijken van traditionele paden. Dat is de overtuiging van Stichting Talent naar de Top. Daarom organiseert de Stichting op 8 november het congres Talent & Diversity ... Creating possibilities met de Amerikaanse managementautoriteit Benjamin Zander, bekend van het World Economic Forum en de TED. Kaarten zijn nog verkrijgbaar.

Benjamin Zander sluit met zijn geheel eigen, afwijkende spreekstijl, waarin muziek en interactiviteit een grote rol spelen, nauw aan op de grensverleggende visie van het 'nieuwe leiderschap' op het gebied van m/v diversiteit. Zijn grote ervaring stelt Zander in staat om deelnemers op topposities nieuwe inzichten en concrete middelen mee te geven om direct aan de slag te kunnen met hun eigen m/v diversiteitbeleid.

'Nieuw leiderschap'
M/v diversiteit heeft binnen 5 tot 10 jaar een ander zwaartepunt, stelt Stichting Talent naar de Top. De continuïteitstrategie van bedrijven zou nu al gericht moeten zijn op het succesvol en duurzaam inbedden van diversiteit. 'De vergrijzing komt op ons af', aldus directeur Esther Raats-Coster. 'Zolang businessleaders in Nederland 50% van de workforce onvoldoende benutten - al dan niet bewust - zullen zij niet in staat zi zijn 100% van hun talentbehoefte te vervullen. Uiteindelijk gaat het dan niet meer om de discussie m/v maar om het aantrekken en behouden van schaars talent en competenties. Daar moet je als organisatie klaar voor zijn. Met het congres Talent & Diversity ... Creating possibillities bieden we daarvoor concrete handvatten.'

M/v beleid krachtig en concreet maken
Het congres waarbij de nieuwe visie op leiderschap en m/v diversiteit centraal staat, vindt plaats op 8 november in Amsterdam, van 13.00 tot 18.00 uur. CEO's, directeuren en (hr-/diversiteits) managers volgen plenaire sessies en workshops van nationale en internationale sprekers, zoals (naast Benjamin Zander) Rosamund Stone Zander, Mijntje Lückerath-Rovers en Patricia Gielis. Dagvoorzitter is programmamaker en oud-Kamerlid Samira Bouchibti. Deze deskundigen zullen de deelnemers helpen hun visie scherp te stellen en uitdagen om hun m/v beleid concreet te maken en te optimaliseren. Rosamund Stone Zander is een pionier op het gebied van leiderschap en relaties en spreekt regelmatig samen met haar man. Op 8 november gaan de Zanders dieper in op m/v diversiteit op de werkvloer. Ze zullen demonstreren dat m/v problemen alleen ontstaan als er sprake is van hiërarchie in plaats van partnerschap. Mijntje Lückerath-Rovers gaat in op de Female Board Index 2010, die inzicht geeft in de vertegenwoordiging van vrouwen in de Raden van Bestuur en Raden van Commissarissen van Nederlandse beursgenoteerde bedrijven. De index voorziet al jaren in bruikbare feiten die een inhoudelijke bijdrage leveren aan de discussie over m/v diversiteit. Patricia Gielis heeft ruime ervaring met organisatieadvies, -verandering, -inrichting en -ontwikkeling. Zij zal spreken over veranderingsmanagement in relatie tot diversiteit.

Keynote-spreker Benjamin Zander
Benjamin Zander is de wereldvermaarde dirigent van het Boston Philharmonic Orchestra. Daarnaast spreekt hij regelmatig op bijeenkomsten van topniveau, zoals het World Economic Forum en het TED. Hij gebruikt zijn ervaring als dirigent in zijn presentaties over leiderschap onder de noemer: The Art of Possibility. Op onorthodoxe wijze laat Zander zijn toehoorders via verhalen, beelden en muziek, met behulp van instrumenten en henzelf, ervaren welke potentie zij in zich hebben.

Kaarten nog verkrijgbaar

Deelname aan het congres bedraagt ¤ 169,- (incl. bbtw). Kaarten zijn te bestellen door een e-mail te sturen aan Boy Kuyper, b.kuyper@talentnaardetop.nl. Vermeld in de mail de naam van de deelnemer, naam organisatie, functietitel en contactgegevens (telefoonnummer en e-mailadres).

Over de Stichting Talent naar de Top
Stichting Talent naar de Top richt zich op het overtuigen en stimuleren van overheid, werkgevers en topvrouwen zelf. Om vanuit intrinsieke motivatie de instroom, de doorstroom en het behoud van het aantal vrouwen aan de top te bevorderen. De Stichting heeft het Charter Talent naar de Top ontwikkeld, waarmee werkgevers zich vrijwillig, maar niet vrijblijvend committeren aan een duurzaam en effectief m/v diversiteitsbeleid. Diversiteit als business case moet leidend zijn voor de bedrijven. De onafhankelijke Commissie Monitoring Talent naar de Top rapporteert jaarlijks over de doelstellingen en vorderingen van de Charterondertekenaars. De Stichting stelt zich verder tot taak om belemmeringen op de gehele weg van vrouwen naar de top inzichtelijk te maken en via concrete voorbeeldcases te laten zien dat een juiste balans in m/v diversiteit in de top haalbaar is. Meer informatie over de Stichting en de Commissie staat op www.talentnaardetop.nl en www.commissiemonitoring.nl.



Ingezonden persbericht