Evangelische Omroep

Hilversum, vrijdag 29 oktober 2010 PB239

EO-PROGRAMMA'S IN WEEK 45

Ingang Oost, maandag 8 november, 19.30 uur, Nederland 1 Jacqueline Sahetapy heeft sinds gisteren erg last van rugpijn en haar linkerbeen is opgezwollen. De Ambulancedienst brengt mevrouw Walop naar de Spoedeisende Hulp van het Wilhelmina Ziekenhuis in Assen. Zij heeft het erg benauwd, men vermoedt 'astma cardiale'. De 4-jarige Eva Geerders heeft bij een attractie haar voet ergens tussen gekregen. Bij de Spoedeisende Hulp meldt zich Patrick Hermans, hij is door een hond gebeten.

Het Familiediner, maandag 8 november, 22.10 uur, Nederland 1 Wanneer Hermans huwelijk stuk loopt, vindt zijn moeder Iet dat jammer. Ze kon het altijd goed vinden met haar schoondochter. Herman is evengoed van harte welkom om na zijn scheiding tijdelijk bij moeder te komen wonen. Maar wanneer blijkt dat hij niet altijd eerlijk is geweest over zijn nieuwe vriendin, laat Iet goed blijken wat zij ervan vindt. Herman vindt dat zijn moeder hem het geluk misgunt en wanneer hij besluit te hertrouwen, nodigt hij haar niet uit voor het huwelijk, maar stuurt haar achteraf een trouwkaartje. De kaart stuurt Iet per kerende post terug, want "zo hoeft het allemaal niet". Sindsdien hebben moeder en zoon geen contact meer. Louise staat tussen haar moeder en broer in. Ze vertelt Bert tijdens een knipbeurt in haar kapsalon dat het zo echt niet langer kan.

De Verandering, dinsdag 9 november, 18.25 uur, Nederland 2 Ronald Baarda is als kind wat zonderling. Terwijl zijn vriendjes buiten spelen, tekent hij graag en zondert hij zich af in het bos. In zijn puberteit komt hier verandering in. Ronald komt in aanraking met christenen en geeft zijn hart aan God. Ronald verandert, maar niet in positieve zin. Al snel verruilt hij de kerk voor de kroeg. Hij gaat helemaal los en wordt steeds ongelukkiger. Nergens voelt hij zich meer thuis. Dan hervindt hij zijn oude schuilplaats: het bos. Deze plek zorgt voor een grote verandering in zijn leven en geeft een nieuwe invulling in zijn leven als kunstenaar.

Presentatrice Mirjam Bouwman bezoekt met haar gasten plekken en mensen die voor hen belangrijk zijn geweest. Naar aanleiding van hun levensverhaal wordt er in elke aflevering een lied geschreven en gecomponeerd. Aan het einde van het programma neemt Mirjam haar gasten met familie en vrienden mee naar het theater. Hier horen zij de uitvoering van 'het lied van hun leven'.

Intensive Care, dinsdag 9 november, 19.30 uur, Nederland 1 Hersenchirurgie en dotteren Donja, 27 jaar, kwam als kleuter in het ziekenhuis met een hersentumor. Vier jaar geleden werd bij haar borstkanker ontdekt, en nu komt ze in het ziekenhuis met opnieuw een hersentumor. Ondanks de zware behandelingen blijft Donja positief en ondergaat ze nu ook weer blijmoedig een zware hersenoperatie. Elk jaar komen duizenden mannen (en vrouwen!) met een hartinfarct in het ziekenhuis. Vaak kan worden behandeld via een sneetje in de pols: dotteren.

XMIX, woensdag 10 november, 13.55 uur, Nederland 3 De eieren
In de dierentuin zijn de eieren van de laatste Pira Pura vogel verdwenen. Als de eieren niet snel worden terug gevonden zal deze zeldzame vogel uitsterven. Ondanks de angst voor alle wilde dieren in de dierentuin gaan Xena, Exel en Dax op zoek naar de zeldzame eieren. Lukt het ze om ze op tijd terug te vinden?

XMIX is een vrolijke kinderserie waarin politieman Anton de hulp in roept van de helden uit zijn favoriete computerspelletje XMIX. En hoewel Exel, Dax en Xena super sterk, onzichtbaar en slim zijn, begrijpen ze de wereld van mensen niet altijd even goed. Dat leidt nogal eens tot grappige situaties!

De Pelgrimscode, donderdag 11 november, 20.30 uur, Nederland 1 Turkije/Istanbul
Hier start de loodzware maar spectaculaire pelgrimstocht van tien bekende Nederlanders. In deze eerste aflevering gaan de moderne pelgrims in een razend en uitputtend tempo kriskras door de stad die eeuwenlang bekend stond als Constantinopel. Het doel is om zoveel mogelijk aanwijzingen te verdienen om de locatie van de schat te kunnen vinden. En de code waarmee je die schatkist opent te kunnen ontcijferen. Maar niet iedereen haalt de finale. Voor één pelgrim eindigt de reis waar hij begon, in Istanbul.

Hoedoejijdat.nu, donderdag 11 november, 24.00 uur, Nederland 2 Er is veel gebeurd in mijn leven. Ik ben gescheiden en opnieuw getrouwd. Met mijn eerste man kreeg ik drie kinderen en met mijn huidige man heb ik één kind. Mijn man woont nu al vier jaar in Nigeria en heeft nog steeds geen vergunning om naar Nederland te komen. Ik ben depressief en ben daarvoor in therapie. Toch lukt het mij niet om mijn leven weer op te pakken en ik heb zo langzamerhand geen hoop meer voor de toekomst. Eigenlijk ben ik een beetje bang voor mensen geworden, omdat ik mij schaam voor de situatie waarin ik terechtgekomen ben. Door alle tegenslagen ben ik ook het vertrouwen in God kwijtgeraakt. Hoe kan ik mijn leven weer oppakken en God opnieuw leren vertrouwen?

Herman Wegter gaat deze week op bezoek bij Idith. Hij heeft tips van een dominee, een coach en een ervaringsdeskundige voor Idith bij zich. Deze deskundigen hebben zich gebogen over de vraag van Idith en hopen haar met hun adviezen een stap vooruit te kunnen helpen. Idith krijgt onder andere de opdracht om samen met een professional organiser eens door haar huis te gaan. Een opgeruimd huis biedt ook ruimte in je hoofd.

Ondertussen gaat Mirjam Bouwman op straat op zoek naar mensen die ook de neiging hebben om conflicten uit de weg te gaan.

Kijk ook op de internetsite www.hoedoejijdat.nu. Daar kun je filmpjes zien met ervaringen van anderen. Allerlei vragen over onderwerpen als eenzaamheid, bidden, vergeving en zelfbeeld komen aan de orde. Wie weet, helpt dat jou ook een stap verder!

Elly en de Wiebelwagen, vrijdag 12 november, 14.40 uur, Nederland 3 Dikke vette zitzakken
Dop en Kurk vinden zomaar op straat twee dikke vette zitzakken. Dat is handig. Hup, mee naar de Wiebelwagen! Heerlijk, lekker languit naar het verhaal van Elly luisteren. Wat liggen ze lekker! Dop en Kurk willen niet meer weg, ze willen binnen blijven. Maar dan is opeens een meisje weg! Ze is helemaal kwijt. Zoeken!!

Korenslag, zaterdag 13 november, 19.55 uur, Nederland 2 Vandaag de eerste spannende aflevering van een nieuwe serie van Korenslag. In Korenslag strijden vijftien koren om de titel 'Het beste koor van Nederland'. In deze eerste uitzending geven Vocal Group Catch uit Terborg, Zo! Gospel uit Amsterdam en The Amsterdam Vocals eveneens uit Amsterdam alles wat ze hebben. De jury selecteert slechts één koor voor de halve finale.

Er zijn vijf voorrondes, waarbij de jury steeds één koor selecteert voor een plek in de halve finale. Na alle voorrondes voegt de jury daar nog één koor aan toe. Slechts zes koren maken dus kans op die felbegeerde plek in de halve finale.

De jury van Korenslag bestaat dit jaar uit Janke Dekker, André Bijleveld en Maik de Boer. Presentatie: Marc Dik.

Rail Away, zaterdag 13 november, 17.55 uur, Nederland 2 Stoom in Portugal
Documentaireserie over markante spoorlijnen in de wereld. In elke aflevering wordt een reis gemaakt, waarbij onderweg ook aandacht is voor bijzondere locaties. Een mix van gewone en stoomritten langs de Douro tussen Régua, Vila Real, Pinhao naar Tua, afgewisseld met een bezoek aan Porto en een boottocht op de rivier.

Nederland Zingt, zaterdag 13 november, 18.30 uur, Nederland 2

'Prijzend mijn Redder de hele dag lang' is Remco's verhaal in de muziek van meer dan 25 jaar lang. Het tweede deel van de opname in de Grote of Barbarakerk in Culemborg. We kennen Remco Hakkert met rustig Nederlandstalige repertoire, 'Gebed Voor Mijn Kinderen'. Met het Centre Gospel Choir en band, zijn koren en een kerk vol enthousiaste mensen worden er geweldige aanbiddingsliederen gezongen voor samenzang, 'U bent mijn hulp, Heer', 'Heilige Geest van God' en koornummers 'Agnus Deï en 'To God be the glory'.

Nederland Zingt op Zondag, zondag 14 november, 9.00 uur, Nederland 1 Esther en Corné de Keizer uit Papendrecht kwamen per toeval via de Vergadering van Gelovigen in aanraking met het Kinderkoor Mwangaza uit Uganda. Gegrepen door het gevoel geroepen te zijn door God en een missie te hebben, hebben zij een stichting opgericht om deze kinderen uit Uganda te helpen en in een sponsor programma te krijgen. Hierdoor kunnen zij naar school gaan en hebben ze geld om eventuele medicijnen te betalen. Ds. Arie van der Veer gaat bij hen op bezoek en haalt samen met Esther en Corné de kinderen van school. Ds. Arie van der Veer houdt verder de meditatie afgewisseld met koor- en samenzang. Verborgen Verhalen, zondag 14 november, 14.45 uur, Nederland 3

Zorgen
'Een jonge man laat zich kennen door zijn daden; je ziet eraan of hij zuiver en rechtschapen is' Spreuken 20 vers 11

Wat is er met Gijs aan de hand? Normaal is hij de snelste van de estafetteteam, maar nu komt hij als laatste over de streep. En Gijs heeft ook al nooit meer tijd om met zijn vriend Taco te gamen. Als Taco overwachts bij Gijs in de keuken staat, kan Gijs zijn geheim niet langer verbergen: zijn moeder heeft kanker en ligt doodziek in bed. En wie moet er dan boodschappen doen, koken, voor zijn zusje zorgen, opruimen, stofzuigen.....? Als Taco het maar niet tegen de coach zegt, want dan zal hij zeker uit het team worden gezet. 'Verborgen Verhalen' is een kinderserie, gebaseerd op waargebeurde verhalen van kinderen. Niet eerder vertelde gebeurtenissen worden nagespeeld door acteurs. Bij ieder verhaal hoort een wijze bijbelspreuk die ook nu nog actueel is.


---
Noot voor redactie,

Evangelische Omroep