Gemeente Best

Onderhoud bermsloten

20-10-2010

Jaarlijks maait de gemeente de bermsloten die aan gemeentelijke gronden grenzen. Dit jaar vindt dit plaats vanaf 8 november 2010. Bent u 'buurman' van zo'n sloot, dan dient u het maaivuil op te ruimen.

U kunt ook zelf de sloot schoonmaken. Doe dit dan vóór 8 november 2010. Deponeer het maaivuil in de berm en meldt dit bij het servicenummer van de gemeente. De gemeente ruimt het maaisel voor u op.

De gemeente maait de bermsloten over de gehele breedte en deponeert het maaivuil op het perceel van de betreffende aangelanden ('buurman') van de gemeentelijke gronden gedeponeerd. Deze 'buurman' dient zorg te dragen voor het opruimen van het maaivuil.

Bent u zo'n 'buurman', dan kunt er ook voor kiezen om zelf de gehele sloot schoon te maken. In dat geval kunt u het maaisel op de wegberm deponeren en hiervan melding maken via het servicenummer (0499) 360 360. De gemeente haalt dan het maaisel op. Het opschonen en maaien moet u dan wel vóór 8 november 2010 uitvoeren.

In de 'Verordening Waterhuishouding Noord-Brabant 1997' is geregeld dat eigenaren of gebruikers de aan hun percelen grenzende bermsloten moeten onderhouden. Iedere aangrenzende eigenaar en/of gebruiker moet dit doen voor de helft van de sloot. Het begrip 'gebruiker' heeft in dit verband overigens een brede betekenis.

Wanneer een perceel niet direct aan de sloot grenst dan wordt men toch als gebruiker beschouwd. Tevens dienen de gebruikers van de toegangsweg de duikers (buizen) in deze bermsloten schoon te houden.

Mocht u verder nog vragen en/of opmerkingen hebben, dan kunt u contact opnemen met de heer T. van Gils, bereikbaar via telefoonnummer (0499) 360 911.