Gemeente Haarlem


4 november 2010


TIJDELIJK ERNSTIGE VERKEERSHINDER WAGENWEG/N208

Tussen 8 november en 13 december werken de gemeente Haarlem en de provincie Noord-Holland aan de vervanging van het asfalt op de N208 (Westelijke Randweg) tussen de Leidsevaart en de Wagenweg en op de Wagenweg tussen de Spanjaardslaan en de gemeente Heemstede.
Van 7 november 22:00 uur tot 8 november 05:00 uur is het kruispunt Wagenweg/N208 volledig afgesloten voor autoverkeer.


Werkzaamheden

De werkzaamheden bestaan uit het vervangen van het asfalt en het aanbrengen van nieuwe belijning. Ter hoogte van de Van Oldenbarneveltlaan wordt een stuk riool vernieuwd onder de Wagenweg. Tussen de Van Oldenbarneveltlaan en de gemeente Heemstede komt een vrijliggend fietspad, dat in de toekomst aansluit op een vrijliggend fietspad in Heemstede. De bushalte ter hoogte van de Johan de Wittlaan wordt verplaatst naar de overkant van het kruispunt Wagenweg-N208.


Gevolgen voor verkeer

De werkzaamheden hebben ernstige gevolgen voor het verkeer. Tussen 8 november en 13 december loopt de Wagenweg vanuit het centrum van Haarlem dood bij de Spanjaardslaan. Heemstede is niet bereikbaar via de Wagenweg/Herenweg.
Verkeer vanuit Heemstede kan naar het noorden via de Spanjaardslaan, maar kan niet linksaf slaan naar de N208. De route N208-Wagenweg-Spanjaardslaan blijft in twee richtingen open. Buslijnen 50 en 51 rijden een alternatieve route.


Tweemaal volledige afsluiting

Het kruispunt Wagenweg/N208 wordt tweemaal volledig afgesloten. Van 7 november 22:00 uur tot 8 november 05:00 uur en van 26 november 20:00 tot 29 november 05:00 uur. Gemotoriseerd verkeer wordt omgeleid. Fietsers en voetgangers kunnen langs het werk.

Kijk voor actuele informatie over het werk: www.haarlem.nl/wagenweg of www.heemstede.nl