Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Hilversum, 04-11-2010

SPECIALE BENEFIETSINGLE VOOR 'STA OP TEGEN KANKER'

Artiesten maandag 8 november om 09.15 uur live bij Edwin Evers op Radio 538

Alain Clark, Boris, Glennis Grace, Dewi, Edsilia Rombley, Nikki en Stevie Ann doken vorige week de studio in voor KWF Kankerbestrijding. Samen namen ze het nummer 'Just Stand Up' op, die door songwriter Eric van Tijn van een nieuw arrangement werd voorzien. In de grote fondsenwervende live show 'Sta op tegen kanker' dat de AVRO op woensdag 10 november uitzendt, brengen zij dit nummer samen met speciale gast Waylon op het podium ten gehore. Edwin Evers krijgt maandag 8 november om 09.15 uur de primeur. Een aantal van de artiesten zijn exclusief te gast bij Radio 538 om het nummer voor het eerst live te zingen. Daarna is 'Just Stand Up' direct voor iedereen gratis te downloaden via www.staoptegenkanker.nl.

Just Stand Up is een cover van de Amerikaanse charity single die werd geschreven door Antonio Reid en geproduceerd door Kenny 'Babyface' Edmonds. Amerikaanse topartiesten als Mariah Carey, Beyonce, Mary J. Blige, Rihanna en Fergie zorgden in 2008 voor een ware sta-op-beweging tijdens de eerste Stand Up To Cancer tv-uitzending die werd uitgezonden door ABC, CBS en NBC. Het nummer deed het verbazingwekkend goed in de Amerikaanse iTunes lijst.

Vanaf 10 november zetten we in Nederland dezelfde beweging in gang. Met dezelfde doelstelling: samen opstaan tegen kanker, om deze vreselijke ziekte zo snel als mogelijk terug te dringen. Muziekproducers en componisten Eric van Tijn en Jochem Fluitsma hebben het nummer speciaal bewerkt voor KWF Kankerbestrijding. "Als je iets kunt bijdragen in de strijd tegen kanker, moet je dat doen", aldus Van Tijn. "De samenstelling van de groep zangers en zangeressen is te gek. Als iedereen vanuit het diepst van zijn ziel zingt, dan wordt het erg mooi en ontroerend.

Sta Op Tegen Kanker is woensdag 10 november van 20.30 - 22.00 uur live te zien vanuit het Agora Theater in Lelystad bij de AVRO op Nederland 1. De productie is in handen van I Care Producties.