Unie van Waterschappen

Maandag, 8. November 2010

Jeugdwaterschappers op Deltacongres

Tijdens het eerste nationale Deltacongres dat donderdag 4 november plaatsvond in het Circustheater in Scheveningen, was ook het Jeugdwaterschapsbestuur vertegenwoordigd met 4 leden.

Kroonprins Willem Alexander opende het congres en ging na een bezoek aan de Deltaparade, waarin de deelprogramma's van het Deltaprogramma werden belicht, op de foto met alle aanwezige jongeren.

Betrokkenheid van jongeren

Want, ook bij het Deltaprogramma worden betrokkenheid en inbreng van jongeren nadrukkelijk gestimuleerd. Om die was ook klas 4VWO van het Stanislascollege uit Pijnacker de hele dag aanwezig. In hun oranje truien, bewogen zij met camera's tussen de aanwezige gasten en interviewden de hoogwaardigheidsbekleders als de prins, de Deltacommisaris, de staatssecretaris en natuurlijk ook de jeugddijkgraaf.

Manifest

Deze laatste bood bij deze gelegenheid de kroonprins het manifest aan, dat de leden van het jeugdwaterschapsbestuur hebben geschreven voor de Unie van Waterschappen.

Bart Bongaards: "Ik vond het echt leuk dat de kroonprins gelijk wist dat ik de nieuwe jeugddijkgraaf ben. Daaraan kan je merken dat hij het ook belangrijk vindt dat wij nadenken over water. Hij is natuurlijk de belangrijkste ambassadeur voor de Nederlandse watersector van ons hele land!"

Meer weten over het jeugdwaterschapsbestuur? Kijk dan op de website van de jeugdwaterschappen.