Ingezonden persbericht


Ageas werd vandaag volledig in het gelijk gesteld voor de Kamer van Koophandel te Brussel in kortgeding tegen bepaalde hedge funds die houder zijn van MCS

Ageas werd vandaag volledig in het gelijk gesteld voor de Rechtbank van Koophandel van Brussel in hun kortgeding tegen bepaalde hedge funds die houder zijn van Mandatory Convertible Securities (MCS). Deze laatsten hadden opgeroepen tot het beleggen van een vergadering van MCS-houders teneinde een motie aan te nemen om de looptijd van de MCS met 20 jaar te verlengen.

ageas SA/NV en ageas N.V. hebben in samenwerking met de andere twee uitgevende instellingen van de MCS (ABN AMRO en BNP Paribas Fortis) een kortgeding aangespannen om te voorkomen dat een dergelijke vergadering door de MCS-houders wordt belegd.

De Voorzitter van de Rechtbank van Koophandel heeft vandaag in kortgeding beslist dat, ook al kan de vergadering van houders van de MCS plaatsvinden voor 7 december 2010, de uitwerking ervan zou worden opgeschort. De vergadering van MCS-houders die gepland staat voor vandaag, 8 november 2010, zal dus kunnen doorgaan, maar zal geen praktische uitwerking kennen. De Voorzitter van de Rechtbank van Koophandel te Brussel heeft tevens beslist dat alle partijen zich dienen te onthouden van enige actie die de omzetting van MCS in Ageas aandelen op 7 december 2010 in het gedrang zou brengen, op straffe van dwangsom.

De Voorzitter van de Rechtbank heeft tevens expliciet erkend dat de MCS-houdens zelfs niet ten voorlopige titel het recht hebben om unilateraal de voorwaarden van een schuldinstrument te wijzigen.

De MCS zullen dus verplicht worden omgezet in Ageas aandelen per 7 december 2010, in overeenstemming met de oorspronkelijke overeenkomst.

Ageas is een internationale verzekeringsmaatschappij die kan terugblikken op ruim 180 jaar vakkennis en ervaring. Als één van de 20 grootste verzekeraars van Europa heeft Ageas ervoor gekozen om zich toe te spitsen op Europa en Azië, twee regio's die samen het grootste deel van de wereldwijde verzekeringsmarkt vormen. De activiteiten van de groep zijn ondergebracht in vier Business Units: België, het Verenigd Koninkrijk, continentaal Europa en Azië. In België is de maatschappij via AG Insurance de onbetwistbare marktleider in zowel individuele levensverzekeringen als employee benefits, en één van de topspelers in niet-leven. Ageas is eveneens sterk aanwezig in het Verenigd Koninkrijk, als derde grootste verzekeraar voor personenwagens. De maatschappij heeft ook dochterondernemingen in Frankrijk, Duitsland, Oekraïne en Hongkong. Daarnaast onderscheidt Ageas zich door het uitbouwen van partnerships met sterke financiële instellingen en belangrijke distributeurs in andere m arkten en door succesvolle partnerships in Luxemburg, Italië, Portugal, China, Maleisië, India en Thailand. Ageas stelt meer dan 11.000 mensen tewerk en int jaarlijks ongeveer EUR 16 miljard premie-inkomsten.




Ingezonden persbericht