Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Venlo, 8 november 2010

Mutsaersstichting apetrots op ambassadrice tegen huiselijk geweld

Zangeres Do loopt marathon New York helemaal uit

De Mutsaersstichting in Venlo is 'geweldig trots' op haar ambassadrice zangeres Do, die afgelopen zondag de beroemde marathon in New York helemaal uitliep. Ze deed er 4 uur en 45 minuten over en kwam doodmoe over de finish. Do nam deel aan het evenement om aandacht te vragen voor bestrijding van huiselijk geweld, een van de speerpunten van de Mutsaersstichting.

'Al moet ik kruipend over de finish, ik loop 'm uit', zei Do enkele weken geleden na afloop van een training. Even later raakte zij geblesseerd en kon zij nauwelijks nog trainen. Toch liep zij de volle 42 kilometer en 195 meter helemaal uit. "De pijn is ongelooflijk", aldus de moeder van Do, die samen met bestuurder Matthieu Goedhart van de Mutsaersstichting er in New York bij was om haar dochter te steunen. De blondine liep de marathon in een speciaal runnershirt, waarop logo's van de Federatie Opvang en de Mutsaersstichting en de tekst 'Stop Domestic Violence'. "Do heeft zich op het goede doel gefocust en is daardoor naar de eindstreep gedreven."

De Federatie Opvang is de branche van maatschappelijke opvang, beschermd & begeleid wonen en vrouwenopvang. De Mutsaersstichting vervult een voortrekkersrol bij de aanpak van huiselijk geweld. Matthieu Goedhart ontwikkelde daartoe het speciale programma 'Multifocus'. Aan de marathon in New York namen naast Do nog zo'n 2500 Nederlanders deel.