Positief resultaat overleg tussen Smiths Food Group en vakorganisaties

08/11/2010 19:24

PepsiCo

Positief resultaat overleg vakorganisaties - Smiths Food Group BV t.a.v. Sociaal Plan Medewerkers Distributiecentrum

Maarssen, 8 november 2010- Tot op de dag van vandaag heeft Smiths Food Group in Nederland de opslag- en transport activiteiten voor de producten in eigen beheer. Echter door de sterk veranderende marktomstandigheden hebben wij het voornemen de logistieke operatie uit te besteden aan een gespecialiseerde logistieke dienstverlener Kuehne & Nagel Logistics BV. Wij hebben gezocht naar een professionele logistieke partner die alle medewerkers werkgelegenheid biedt in dezelfde regio als het huidige distributiecentrum.

Op 18 september heeft de OR aangegeven dat zij de beweegredenen van het voorgenomen besluit begrijpt, maar dat zij haar definitieve advies zal geven zodra er meer duidelijkheid is over de inhoud van een sociaal plan.

In de afgelopen weken hebben wij dan ook constructief overleg gehad met de vakorganisaties over een onderliggend sociaal plan.

Vandaag, maandag 8 november 2010 heeft Smiths Food Group BV als laatste stap een ultieme handreiking gedaan naar de vakorganisaties om met elkaar tot overeenstemming te komen over een evenwichtig pakket van maatregelen. De belangrijkste afspraken zijn:


1. Behoud van werk in dezelfde regio als het huidige distributiecentrum


2. Een goede overgangsregeling waaronder

a. aanvulling in loon van tenminste 4,5 jaar tot maximaal 10 jaar

b. medewerkers van 58 jaar en ouder worden gedetacheerd bij K+N met behoud van huidige arbeidsvoorwaarden

c. goede afspraken voor uitzendkrachten en contractanten

d. diverse kwalitatieve afspraken zoals standplaatsbehoud voor chauffeurs

De acties zijn inmiddels beëindigd. Later deze week zullen de vakorganisaties een ledenraadpleging houden waarbij zij het eindresultaat van 8 november 2010 positief zullen voorleggen aan de leden.

Op basis van de uitkomst van de ledenraadpleging zal de ondernemingsraad op korte termijn een definitief advies uitbrengen rondom het voorgenomen besluit tot uitbesteding.

Op dit moment stellen wij alles in het werk om alle activiteiten zo snel mogelijk te hervatten.