Nederlands Centrum voor Sociale Innovatie

Slimmer werken week MKB

30 juli 2010

Eén dag werkplek wisselen binnen MKB

De Kamer van Koophandel Noord-Nederland organiseert samen met het Kenniscentrum Sociale Innovatie van de Stenden hogeschool en Unique uitzendburo de Slimmer Werken Week. Van 8 november tot en met 12 november 2010 wisselen 300 medewerkers uit het midden- en kleinbedrijf voor één dag van werkplek. Doel van deze grootscheepse uitwisseling is om het mkb in de provincies Drenthe, Friesland en Groningen een positieve stimulans te geven op het gebied van sociale innovatie.
Sociale innovatie helpt mkb-bedrijven om de talenten van medewerkers optimaal te benutten en zo efficiënter te werken. Door één dag medewerkers van een ander bedrijf mee te laten lopen, ontstaat er uitwisseling van kennis en ervaring. De mkb-ondernemer kan hierdoor nieuwe ideeën opdoen voor zijn of haar onderneming. Deelname aan de Slimmer Werken Week laat het mkb dus op een praktische manier kennismaken met sociale innovatie.
Vanaf september 2010 kunnen deelnemers zich aanmelden via de internetsite van de Stenden hogeschool. Studenten van de hogeschool zijn zowel in de opzet als in de uitvoering van de Slimmer Werken Week actief betrokken. De Slimmer Werken Week maakt deel uit van Slimmer Werken 8.nl. Dit is een platform voor het bedrijfsleven in Noord-Nederland dat zich sterk maakt voor verbetering van productiviteit door innovatie. Slimmer werken 8.nl is een initiatief van de Kamer van Koophandel Noord-Nederland, Syntens, NOM en TCNN, in samenwerking met MKB Noord, VNO-NCW Noord, FNV en CNV. De Kamer van Koophandel en Unique tekende eerder voor de samenwerking met het Kenniscentrum Sociale Innovatie voor dit bijzondere project in Noord-Nederland.

Gerelateerde informatie: artikel Meer mens, meer productiviteit, Dagblad van het Noorden, 22 juli 2010.

Zie het origineel